Аптеку «Під Фемідою», де відкрили магазин білизни, повертають у власність міста

4479 0
Усі судові розгляди у справі колишньої аптеки на розі вул. Дорошенка і Словацького, завершились.
Фото: Наші Гроші. Львів

Фото: Наші Гроші. Львів

Львівська міська рада підготувала документи для реєстрації приміщення на розі вул. Дорошенка і Словацького, де зараз працює магазин білизни Victoria’s Secret, у комунальну власність. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла керівниця юридичного відділу управління комунальної власності ЛМР Світлана Бордіян.

За словами Світлани Бордіян, торік суд визнав розірваним договір купівлі-продажу приміщення міською радою Світлані Маланяк. А цього року на початку лютого Львівський апеляційний суд визнав недійсним договір іпотеки, за яким Світлана Маланяк перепродала приміщення.

«Було два судових провадження. Перше – про розірвання договору купівлі-продажу. Також, оскільки вони перепродали приміщення за іпотечним договором, треба було визнати цей договір недійсним. Будь-який перепродаж приміщення, купленого на аукціоні комунального майна, потребує погодження попереднього власника. Вони уклали договір іпотеки без нашого погодження, тому суд визнав його недійсним», – каже Світлана Бордіян.

Читайте також: Між львівськими обласною і міською радами виникла суперечка за 18 приміщень медзакладів

Зараз у міськраді чекають на постанову апеляційного суду, щоб скерувати документи на реєстрацію приміщення у комунальну власність.

«Ми написали офіційне звернення, щоб вони повернули приміщення. Якщо вони добровільно не повернуть, то, мабуть, буде потрібне ще одне судове провадження про вивільнення приміщень ними», – говорить юристка.

Нагадаємо, ідеться про приміщення колишньої аптеки «Під Фемідою». Світлана Маланяк придбала приміщення на аукціоні за 10,4 млн грн у березні 2015 року. За умовами договору, вона мала відремонтувати приміщення за рік під аптеку, втім тут розташували магазин нижньої жіночої білизни «Victoria’s secret».

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!