Приміщення лікарні швидкої допомоги у Львові віддадуть в оренду під харчоблок і пральню

7580 0
Лікарня отримуватиме близько пів мільйона гривень з оренди на місяць, кажуть у міськраді.
Фото: Лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Лікарня швидкої медичної допомоги

Кілька приміщень Лікарні швидкої допомоги на вулиці Миколайчука,9 передали в оренду для облаштування харчоблоку, їдальні, пральні та окремого приміщення для ритуальних послуг. Таке рішення ухвалили депутати на сесії Львівської міськради 4 вересня.

Читайте також: Лікарню швидкої допомоги у Львові відремонтують за 64 мільйони гривень

Головний лікар Олег Самчук каже, що харчоблок медзакладу старий і перебуває в занедбаному стані. «Треба все відновити, оновити обладнання. Необхідно зробити сучасний харчоблок, щоб готувати пацієнтам їжу за всіма сучасними стандартами», – зазначив Олег Самчук.

Крім того, за його словами, лікарня не має власної пральні і змушена платити гроші у Раву-Руську для того, щоб прати білизну. «Лікарня буде отримувати гроші від оренди, прати за нижчою ціною в оновленому приміщенні на своїй території», – пояснив він.

Також одне з приміщень лікарні передадуть для ритуальних послуг. 

Читайте також: У Львові розробляють проєкт оновленої території лікарні швидкої допомоги. Візуалізація

Як пояснив бізнес-омбудсмен Львова Сергій Кіраль, лікарня здає приміщення в оренду, щоб орендарі в подальшому відремонтували отримані приміщення, модернізували їх, надавали якісні послуги і сплачували кошти лікарні.

«Місто орієнтовно підтримає 4−5 підприємців, які облаштують до 100 нових робочих місць і залучать понад 20 млн грн у закупівлю обладнання та ремонт приміщень. Лікарня отримуватиме близько пів мільйона гривень з оренди на місяць (з розрахунку 2 тис. кв. м на 200−300 грн за 1 кв. м за місяць оренди), необхідних для закупівлі засобів захисту, медикаментів та обладнання»– наголосив Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що цього року Лікарню швидкої допомоги у Львові відремонтують за 64 мільйони гривень. Тут мають провести ремонти в операційному блоці на трьох поверхах та замінити вікна. Також ЛКП «Інститут просторового розвитку» розробляє проєкт оновлення території лікарні.

Додамо, що приміщення львівської лікарні швидкої допомоги збудовані у 1979 році.

Фото ЛМР

 



 
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!