Приміщення, пов'язане з «аферою століття», повернули у комунальну власність

2230 0
Приміщення на вул. Замкова, 9 повернули у власність міста.
Фото: infomorshyn.com.ua

Фото: infomorshyn.com.ua

Господарський суд Львівської області постановив повернути приміщення на вул. Замкова, 9 площею 175,7 кв. м у власність міста. 

Відомо, що приміщення пов'язане із «аферою століття» та було у списку незаконно приватизованих. Про це повідомляє lviv.nashigroshi.org.

За матеріалами справи, у 2016-му році право власності на приміщення зареєстрували на ПП «Гот» за розпорядженням Галицької районної адміністрації. Проте у прокуратурі запевняють, що такого розпорядження не було. 

У тому ж році підприємство продало приміщення ПП «K.P.O.K.-7», щоб зімітувати добросовісного набувача майна.

Читайте також: У Львові маршрутки масово не виїхали на рейси

Нагадаємо, міська рада Львова в 2016-му році втратила понад 20 об’єктів комунальної нерухомості. Будівлі знаходяться в центральній частині міста і коштують десятки мільйонів гривень.

9-го червня 2017-го року за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами Управління комунальної власності Львівської міської ради, прокуратура області зареєструвала кримінальне провадження. Під час розслідування з’ясовано, що фактично з комунальної власності здійснено незаконне вилучення тих об’єктів нерухомості, щодо яких Управління комунальної власності Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради не володіло усіма документами щодо належності майна до комунальної власності, не здійснювало належного його обліку та не контролювало стан використання цих нерухомих об’єктів.

Першим з приміщень, які повернули у комунальну власність міста, стало приміщення на вул. Старознесенській, 193

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!