Приміщення шкіл планують пристосувати для дітей з особливими потребами

2426 0
З 1-го вересня 2017-го року діти з особливими потребами вчитимуться у загальноосвітніх навчальних закладах. Щоб забезпечити їм комфорт, Мінрегіон розробляє нові будівельні норми для шкіл.
Фото: PortInfo.ua

Фото: PortInfo.ua

Нові вимоги до будівель стосуватимуться усіх навчальних закладів і враховуватимуть потреби дітей. «Чинні будівельні норми суттєво не переглядалися дев’ятнадцять років, кілька разів вносилися деякі корективи. Їх оновлення вкрай важливе сьогодні, і проект нової редакції ДБН «Будинки та споруди навчальних закладів», що наразі розробляється Мінрегіоном, врахує сучасні вимоги до навчальних закладів та створить умови для інклюзивної освіти», - підкреслив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, передає прес-служба відомства.

Читайте також: На конкурс головного освітянина Львова подалася одна людина

За його словами, у школах хочуть облаштувати безбар’єрний простір – встановити пандуси, обладнати спеціальні гігієнічні кімнати та врахувати заходи безпеки.

Нагадаємо, нещодавно в Україні ввели нову будівельну норму з підвищення енергоефективності, яку застосовуватимуть при проектуванні споруд, новому будівництві, реконструкції, термомодернізації, капітальному ремонті тощо. У ній прописані вимоги до показників енергоефективності й процедуру їх розрахунку.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!