Припиніть виставляти себе дурнями. Зеленський прокоментував ідею змінити гімн

6138 0
Президент наголосив, що навіть якщо подібний законопроєкт приймуть, на його підпис можуть не розраховувати.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до політиків, які подали ідею змінити національний гімн. Глава держави попросив авторів проєкту заспокоїтись і не витрачати час. Про це він повідомив у своєму зверненні сьогодні, 3 квітня. 

«Хочу сказати декілька слів і тим політикам, деяким депутатам Верховної Ради України, які абсолютно не розуміють, що відбувається в серцях наших людей. Настільки не розуміють, що аж придумали змінювати національний гімн. У мене питання до цих осіб: а що ви у своєму житті зробили такого, щоб у вас з'явилося моральне право змінювати слова гімну? Ви що – видатні поети? Може, ви відзначилися чимось у боях за Україну? Чи зараз час такий прийшов, що можна гімн міняти, коли тобі захочеться?», – запитав президент. 

Читайте також: На Чорнобильській АЕС підняли прапор України

Зеленський порадив депутатам заспокоїти емоції та припинити виставляти себе дурнями. Він вважає, що авторам цих та інших подібних законопроектів, пропозицій, варто було би взяти зброю в руки та вирушити на поле бою, якщо у них є ці можливості. Лише там вони щось зрозуміють.

«І навіть якщо випадково за щось подібне проголосують, все одно мого підпису під такими законопроектами не буде. Не витрачайте час», – зазначив президент. 

Нагадаємо, що у Раді пропонують змінити гімн України. Ініціаторами законопроєкту виступили депутати Іван Юнаков і Георгій Мазурашу. На думку авторів законопроєкту, це наповнить гімн новим змістом і характером.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!