ПриватБанк, Ощадбанк та Укргазбанк офіційно приєдналися до програми дешевих кредитів для бізнесу

5594 0
Отримати дешевий кредит за урядовою програмою можна у трьох державних банках.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Державні ПриватБанк та Ощадбанк офіційно приєдналися до програми дешевих кредитів на створення та розвиток бізнесу, яка має запрацювати з 1 лютого 2020 року. Про це повідомляють у Міністерстві фінансів України.

Читайте також: Що потрібно знати перед тим, як взяти кредит. Поради від Нацбанку

«Таким чином, нині програма "Доступні кредити 5-7-9%" користується підтримкою найбільших фінансових установ, тож має всі шанси на успіх», – кажуть у Мінфіні.

Аналогічну угоду уклав також Укргазбанк. Тому наразі отримати дешевий кредит за урядовою програмою можна у трьох державних банках. Водночас ПриватБанк почав приймати заявки на дешеві кредити ще 27 січня.

Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9% річних за кредитами у гривні. 

Підтримку бізнесу будуть надавати за двома напрямками:

  • перший – здешевлення кредитів шляхом компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків річних за кредитами у національній валюті. Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу:
  • 5% річних – якщо виручка до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця;
  • 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%;
  • 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн грн;
  • другий – надання часткових гарантій за кредитами, наданими мікро та малому бізнесу, якщо у них не вистачає застави.

Програма має стартувати орієнтовно 1 лютого, втім заявку можна подавати вже за посиланням.

Читайте також: НБУ запустить сайт про кредити для малого та середнього бізнесу

Нагадаємо, що  14 січня Верховна Рада проголосувала у другому читанні та в цілому за закон про зміни до державного бюджету на 2020 рік, якими створили Фонд розвитку підприємництва. А напередодні президент Володимир Зеленський підписав закон, за яким у із держбюджету на 2020 рік виділять 2 млрд грн на кредити для малого бізнесу під 5, 7 та 9%.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!