ПриватБанк попередив про нову шахрайську схему із 1000 гривень

6483 0
У банку рекомендують клієнтам в жодному разі не реагувати на сумнівні СМС-повідомлення.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Державний ПриватБанк попередив про нову шахрайську схему з «1000 гривень». За інформацією банку, наразі деяким клієнтам надходять особисті повідомлення начебто від імені банку, в яких зазначено текст на кшталт того, що дарують тисячу гривень своїм відданим клієнтам.

Як повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу банку, надалі після переходу за посиланням клієнти вводять персональні дані від свого акаунту Приват24 на шахрайському фішинговому сайті, після чого шахраю отримують можливість списувати гроші з рахунків.

Читайте також: Президент Зеленський пообіцяв 1000 гривень кожному вакцинованому від Covid-19

У банку рекомендують клієнтам в жодному разі не реагувати на сумнівні СМС-повідомлення подарунки, ініційовані шахраями задля крадіжки логінів та паролів від Приват24.

«ПриватБанк не розповсюджував таких СМС чи повідомленнь у мессенджерах. Наполегливо рекомендуємо при отриманні подібних СМС-повідомлень не переходити за посиланням, яке вказано у повідомленні, та якомога швидше звертатися до гарячої лінії ПриватБанку за додатковими роз'ясненнями», – додають у пресслужбі.

Нагадаємо, що у мережі раніше поширювали неправдиві повідомлення нібито від імені Міністерства охорони здоров’я, в яких пропонують користувачам надати контактні дані для виплати 1 тис. грн особам, які завершили повний курс щеплення від коронавірусу. У цих повідомленнях шахраї просять надіслати номери карток та інші персональні дані, мовляв, вони необхідні для виплати коштів на банківські рахунки.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!