ПриватБанк попередив про шахраїв, які виманюють дані під приводом виплати тисячі за вакцинацію

1775 0
Шахраї просять переходити за посиланням та заповнити особисті дані й реквізити карток.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

ПриватБанк попередив клієнтів про нову шахрайську схему виманювання персональних даних під приводом виплати грошей за вакцинацію проти коронавірусу. Про це повідомили у пресслужбі банку.

Читайте також: Президент Зеленський пообіцяв 1000 гривень кожному вакцинованому від Covid-19

«Вам приходить повідомлення про виплату на кілька тисяч гривень. Усе, що потрібно зробити – перейти за посиланням і заповнити особисті дані та реквізити банківських карток. Будь ласка, не ведіться на ці хитрощі!», –попередили у пресслужбі.

У ПриватБанку додають, що у них ніколи не проводять жодних розіграшів чи грошових винагород. 

Прессекретар ПриватБанку Олег Серга каже, що ні в якому разі не можна вводити особисті дані чи дані платіжних карток на підроблених сайтах чи мобільних сервісах.

Що робити, щоб убезпечити себе від шахраїв:

  • Не переходьте за підозрілими посиланнями з повідомлень;
  • Не зазначайте свої особисті дані та дані банківської картки;
  • А краще ігноруйте повідомлення та одразу блокуйте таких абонентів.

Нагадаємо, що 1000 гривень за вакцинацію приходитиме через застосунок Дія, які пообіцяв кожному вакцинованому українцю президент України Володимир Зеленський. Так, громадяни, щеплені від коронавірусу двома дозами вакцини, зможуть отримати гроші через додаток «Дія».

Громадяни, які не мають смартфону та застосунку, за його словами, також зможуть отримати 1 тис. грн. Про альтернативні методи отримання буде повідомлено найближчим часом. Програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї виділять близько 3 млрд гривень. Таку ж суму передбачають на початку 2022 року.

Фото зі сторінки Олега Серги


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!