ПриватБанк попереджає про нову схему викрадення особистих даних клієнтів

9676 0
У банку нагадують, що передача особистих даних третім особам несе потенційну загрозу використання цих даних шахраями.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

«ПриватБанк» попереджає про появу в Україні нової схеми масового крадіжки особистих даних клієнтів під виглядом подачі колективного позову до банку. Про це йдеться в офіційній заяві банку.

«Оголошений групою осіб збір даних клієнтів, нібито необхідний для подачі колективного позову до банку через вигадані причини, є безпрецедентним в історії банківського ринку випадком масового фішингу особистих даних», – йдеться в повідомленні.

Зловмисники обіцяють клієнтам банку гроші в разі «виграшу» позову. Для цього треба заповнити фейкову анкету з зазначенням всіх особистих даних, зокрема і тих, які можуть бути використані для шахрайських операцій.

У банку нагадують, що передача особистих даних третім особам, тим більше через відкриті джерела і невідомі сайти, несе потенційну загрозу використання цих даних шахраями. Фішери вимагають використання електронного цифрового підпису клієнтів, що може привести до заволодіння цифровим підписом клієнтів третіми особами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!