Приватбанк продасть свою частку в курорті «Буковель»

2539 0
Ідеться про готель, землю і низку підйомників, що належать Приватбанку.
Фото: south-tirol.com

Фото: south-tirol.com

Приватбанк готує до продажу свою частку у гірськолижному курорті «Буковель», що в Івано-Франківській області. Про повідомила заступниця голови банку Галина Пахачук, передає Інтерфакс-Україна.

За словами Галини Пахачук, банку належить дві третини комплексу, що складається з 64 об'єктів, ще третина належить ТОВ «Скорзонера».

Читайте також: Коломойський зареєстрував на Львівщині компанію з виробництва зброї

До переліку об'єктів входять готелі Зірка Буковелю і Radisson Blue, 104 га землі і 16 підйомників на 62 траси.

Коли майно потрапило на баланс банку (після націоналізації Приватбанку - ред.), його вартість була оцінена у 12,6 млрд грн, але реальна ринкова вартість відрізняється, каже Галина Пахачук.

У Приватбанку додали, що банк надає свої об'єкти в «Буковелі» в оренду оператору курорту ТОВ «Парктур». У 2019 орендна плата становила 110,5 млн грн, зокрема, 47,5 млн грн за готель, а в 2020 році вона зросте до 117,5 млн грн, зокрема 50,5 млн грн за готель.

Читайте також: У Львові може з'явитись готель міжнародної мережі Radisson

Зазначені об'єкти є непрофільними для фінустанови і, згідно з нормами, що вводяться Національним банком у майбутньому, їх доведеться враховувати за нульовою вартістю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!