Приватна пенсія та виплати у спадок. Чого очікувати львів’янам від нової пенсійної системи

2061 2
У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.
ілюстративне фото: sud.ua

ілюстративне фото: sud.ua

У 2020 планують запровадити обов'язкове накопичувальне страхування.  Тобто українцям доведеться щомісяця відраховувати частину грошей зі своєї заробітної плати у недержавний пенсійний фонд.

Натомість пенсію пропонують отримувати з двох джерел: із бюджету, що залежатиме від стажу роботи, та зі свого приватного пенсійного рахунку, де на залишок коштів нараховуватимуть відсоток. Після смерті власника рахунку, його кошти можуть успадкувати рідні. Таким чином планують усунути надмірне навантаження на зарплатню людей.

Які виклики для українців може створити нова система та як обрати надійне місце для зберігання накопичень – поговоримо у ток-шоу «Наші реформи» сьогодні, 5 листопада, о 13:00, у студії медіа-хабу «Твоє місто». Спікерами програми стануть:

  • Олена Кульчицька – кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри соціального права ЛНУ імені Івана Франка;
  • Віра Фостяк – кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів Університету банківської справи.

Переглянути ефір можна на сайті та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі. 


Читайте також:
5 Листопада, 2019 11:35
666 ... останнє "благодіяння" для пенсіонерів від пАпєрєдніків отих "слуг народу" заклало таку собі "вибухівку" для виконання ЗУ №1058 ... оті папєредніки постановою КМУ підвищили мінімальну пенсію до 2000грн особам із страховим стажем 30 жінки і 35 чоловіки і які досягнули віку 65 років ... згідно до норм закону , таким особам встановлюється мінімальна пенсія в розмірі 40% мінімальної ЗП ... і мінімальна пенсія таким особам на період від 01.01 2019р. по 31.12 2019р. мала становити -- 4172 х 0,4 = 1668 грн. ... то ж , такими своїми діями отой КМУ (на чолі із вовіком гройсманом) конкретно перевищив , вийшов за межі своїх повноважень -- порушив ЗАКОН ! ... та чомусь (?) цього ніхто з тих , що слідкує за дотриманням Законів в незалежній Україні , не помітив ... і хоч ці гроші начебто пішли потребуючим від держави соціального захисту людям , але отими "кінцевими отримувачами" насправді є зовсім інші особи ... сказано ж -- ".. благими намірами вимощена дорога в пекло.." ...Слава Україні ! ...
5 Листопада, 2019 11:07
666 ... історія зберігання коштів в державних ( і тим більше -- в недержавних) банківських установах -- це ІСТОРІЯ ... і , як завжди ведеться , когось ця ІСТОРІЯ чомусь навчила , а когось -- ні ... коли вам , щось наполегливо "роз'яснюють" усілякі челядники діючої влади , означає тільки одне -- ".. значит будут грабить.. "... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!