Призовники на Донбасі не служитимуть. Президент підписав указ про призов у 2021 році

1192 0
Відстрочку від призову нададуть громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.
Фото: DT.ua

Фото: DT.ua

Президент підписав указ про строки чергових призовів на військову службу у 2021 році. Цьогоріч звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки, мають провести у квітні – липні та в жовтні – грудні. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Згідно з документом, призов громадян України на строкову військову службу проведуть протягом квітня – червня та жовтня – грудня 2021 року. Призовні комісії розпочнуть роботу 1 квітня та 1 жовтня 2021 року відповідно.

Читайте також: В Україні з'являться електронні військові квитки

Відповідно до вимог законодавства України, не підлягатимуть призову та отримають відстрочку для того, аби здобути освіту, на весь період навчання громадяни призовного віку, які навчаються у закладах:

  • загальної середньої освіти ІІІ ступеня та професійної (професійно-технічної) освіти з денною формою навчання;
  • фахової передвищої освіти з денною формою навчання, серед іншого під час здобуття початкового рівня (короткого циклу) та першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за програмами ступеневої системи освіти;
  • фахової передвищої та/або вищої освіти з денною формою навчання, серед іншого під час здобуття наступного ступеня освіти;
  • середньої або вищої духовної освіти з денною формою навчання;
  • на інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.

 

Крім того, відстрочку від призову на строкову військову службу надають громадянам за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Читайте також: Президент України підписав закон про нові звання в армії

Також, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, призвані до Збройних сил України та інших військових формувань строковики не залучаються до виконання бойових завдань на Сході України, в зоні ООС.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!