«Псевдо миротворча пропозиція». Росія відхилила заклик Генсека ООН про гуманітарну «тишу» на Великдень

1462 0
Пропозиції про припинення вогню рф називає «псевдо миротворчими, брехливим й нещирими», заявивши, що пауза дала б Україні «передишку» для отримання зброї.
Фото: MRPL.CITY

Фото: MRPL.CITY

Росія відхилила пропозицію Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша оголосити чотириденну гуманітарну паузу на Великодні свята для виведення цивільних осіб із Маріуполя та доставки гумдопомоги в постраждалі райони, назвавши її псевдо миротворчою. Про це на своїй сторінці у Твіттері написав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Читайте також: «Психопати сотнями не ходять. Йдеться про страшну ненависть». Дослідниця терору про злочини росіян

«Антоніу Гутерреш закликав установити з 21 квітня «великодню гуманітарну паузу» для організації гуманітарних коридорів і евакуації цивільних. Позиція московського фюрера була озвучена вже за декілька годин на Радбезі Послухайте й ви! Не мені ж одному це трійло регулярно терпіти», – зазначив Сергій Кислиця.

Заступник російського постпреда рф при ООН Дмитро Полянський назвав пропозиції про припинення вогню «псевдо миротворчими, брехливим й нещирими», заявивши, що пауза дала б Україні «передишку» для отримання зброї.

Читайте також: Знищення українських захисників у Маріуполі поставить крапку у перемовинах

«Не буду приховувати, що дуже брехливо і нещиро звучать у цих умовах заклики до миру і припинення вогню, які на практиці означають лише прагнення дати київським націоналістам і радикалам перепочинок для того, щоб вони могли перегрупуватися, отримати нові партії дронів…, влаштувати нові нелюдські провокації і запустити нові фейки про дії російських солдатів», – сказав представник РФ.

Нагадаємо, напередодні Гутерреш закликав росію та Україну у зв’язку з Великоднем оголосити з четверга по неділю чотириденну гуманітарну паузу для безпечного проходу цивільних осіб, котрі бажають залишити райони ведення бойових дій, та доставки гуманітарної допомоги в найбільш постраждалі райони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!