На Запоріжжя росіяни завезли масовку для псевдореферендуму

679 0
Це треба, аби «хоч якось вислужитись перед кремлівським «старшим братом».
Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Росіяни завезли масовку чисельністю 700 людей на тимчасово окуповані території Запорізької області задля створення картинки для ЗМІ рф. Про це повідомляє міський голова Мелітополя Іван Федоров. 

«Окупанти зрозуміли, що їхні плани на проведення псевдореферендуму на грані краху − навіть під дулами автоматів росію підтримують не більше 10% мелітопольців. Щоб хоч якось вислужитись перед кремлівським «старшим братом», колаборанти вирішили зняти чергову пропагандистську картинку для росЗМІ. Завезли до Мелітополя масовку з інших тимчасово окупованих територій Запорізької області − 700 людей, адже навіть стільки не можуть набрати серед місцевого населення, і провели «форум» у міському Палаці культури», − пояснює він. 

«Диригував шабашем», за словами Федорова, колаборант і так званий голова тимчасової адміністрації Запорізької області Євген Балицький, який свого часу «з тріском провалився на місцевих виборах, набравши менше 10%». 

Напередодні Балицький заявив про початок підготовки до псевдореферендуму про приєднання області до росії, однак не сказав, коли це має відбутись. 

Читайте також: Терористичний акт в Оленівці – спецоперація рф проти постачання Україні зброї, – розвідка

Як відомо, наразі частина Запорізької області тимчасово окупована росією. 

Додамо, що росіяни обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Внаслідок цього зазнали серйозних пошкоджень азотно-киснева станція та об‘єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Також високою є пожежна небезпека. У «Енергоатомі» переконані, що росіяни обстрілюють електростанцію, щоб знищити її інфраструктуру, відімкнути від енергосистеми України та знеструмити південь країни. 

Нагадаємо, що росія готує псевдореферендуми на низці тимчасово окупованих територій України. Мова, зокрема, про Луганську та Херсонську області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!