Психіатрична лікарня на Кульпарківській отримала майже 6,5 мільйона грн на лікування хворих

1921 0
Отримана субвенція лише частково вирішить проблему із браком коштів у лікарні.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня отримала майже 6,5 мільйона грн на застосування примусових заходів медичного характеру, тобто на амбулаторне лікування психічно хворих пацієнтів. Ці кошти медзакладу виділили після перерозподілу державної субвенції на підтримку окремих установ охорону здоров’я місцевим бюджетам. Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького №1335/0/5-21 від 28 грудня 2021 року.

Читайте також: Психічнохворим у львівській лікарні утричі врізали витрати на харчування. В чому причина

Для того, щоб психіатрична лікарня отримала маже 6,5 млн грн, в області зменшили фінансування на лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином – понад 369 тис грн, також 32,5 тис грн забрали зі створення банків крові та їх компонентів. Левову частку – 6 млн грн – становить субвенція на здійснення підтримки окремих медичних закладів та заходів субвенції з держбюджету.

Примусові заходи медичного характер, як правило, є довготривалим лікуванням, через що не вважаються пролікованим випадком, тому лікарня не отримує компенсації за це від Національної служби здоров’я. Так само не фінансується надана допомога соціально незахищеним особам із психічними розладами, які перебувають у лікарні. Відповідно, кошти повинні виділяти з державної субвенції та з місцевих бюджетів.

Читайте також: Секрети психіатричної лікарні на Кульпарківській. Фоторепортаж

У листопаді керівник медзакладу Богдан Чечотка повідомляв, що брак грошей у медзакладі становить близько 23 млн грн. Отримані майже 6,5 млн грн лише частково вирішать недостачу, проте лікарні доведеться далі шукати джерела, щоб отримати необхідне фінансування, якого бракує. Очільник установ зауважував, що цього року також сподівається на допомогу з державного бюджету.

Додамо, що у Львівській обласній психіатричній лікарні перебуває понад 800 осіб. Загалом тут можуть лікувати 840 пацієнтів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!