Психіатричну лікарню «Заклад» приєднали до Львівської обласної психлікарні

1836 0
Депутати запевняють, що реорганізація – не означатиме закриття закладу.
Фото: Олена Водвуд

Фото: Олена Водвуд

Психіатричну лікарню «Заклад», що в однойменному селі Миколаївського району, приєднали до Львівської обласної психлікарні. Відповідне рішення сьогодні, 13 квітня, на сесії прийняли депутати Львівської обласної ради.

Читайте також: Після голодування медсестер на Львівщині відновили роботу лікарні, яка простоювала майже рік

Депутати запевняють, що реорганізація – не означатиме закриття закладу. Медустанова залишається і надалі надаватиме послуги пацієнтам. Оптимізація штату торкнеться лише адміністративно-управлінського апарату лікарні. Трудовий колектив «Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» шляхом переведення оформлять в штат «Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні».  

Так, ураховуючи процедуру реорганізації комунального некомерційного підприємства, Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня є правонаступником майна, прав та обов'язків психіатричної лікарні «Заклад».

Нагадаємо, що у червні 2020 року керівником Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» призначили Юрія Шипова. У серпні працівники лікарні перекрили трасу Київ-Чоп у с. Луб'яна Миколаївського району у знак протесту через недофінансування з боку НСЗУ. Вони наголошували, що заборгованість виникла не з вини адміністрації психіатричної лікарні «Заклад», а через прорахунки медичної реформи у потребах психіатричної галузі.

Читайте також: На Львівщині медсестри однієї з лікарень розпочали голодування. Фото

Наприкінці минулого року медичним працівникам «Закладу» виділили 1 млн грн на виплату заборгованості із заробітної плати з резервного фонду обласного бюджету.

Довідка

«Заклад» – це скорочення від колишньої соціальної установи, заснованої у 1843 році графом Скарбеком «Доброчинний заклад для сиріт і убогих». Цей палац зведений у англійському неоренесансному стилі за мотивами австрійської резиденції Скарбека в містечку Нуссдорф. Палац має три поверхи та п’ятиповерхові башти по кутах, навколо знаходяться оранжерея, ландшафтний парк з озером і альтанками. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!