ПЦУ може послабити чи скасувати піст на Новий рік

1821 0
Поки українці не перейдуть до новоюліанського календаря, піст на 31 грудня-1 січня можуть послабити.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

На 31 грудня і на 1 січня Православна церква України може послабити піст або взагалі скасувати на два дні, поки українці святкують Різдво 7 січня, а не 25 грудня. Про це заявив в інтерв’ю Радіо Свобода предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

«До певної міри є порушення посту. І ми навіть обговорювали, в деяких помісних православних церквах є традиція, що на ці два дні, на 31 грудня і на 1 січня, церква може послабити піст або взагалі скасувати на два дні. Церква, як любляча мати, вона може діяти поблажливо. Як кожна мати, своїй дитині або дозволяє щось, навіть порушує певні правила, або, навпаки, діє інколи жорстко, згідно з акривією, тобто точно згідно з правилами», – каже предстоятель ПЦУ.

Читайте також: Офіційно. В Україні запровадили вихідний на Різдво 25 грудня

Так, за його словами, церква в майбутньому може розглянути, якщо це буде соборне загальне рішення, щоб на ці дні, поки українці не перейдуть до новоюліанського календаря, послабити піст.

Нагадаємо, що Епіфаній також спрогнозував, що українці впродовж наступних 10 років, у своїй більшості, можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!