Київ

ПЦУ просить державу надати їй приміщення Києво-Печерської лаври задля збереження чернечого життя

779 0
Синод Православної церкви України клопотатиме про надання їм приміщень для здійснення богослужінь.
Фото: ПЦУ

Фото: ПЦУ

Священний Синод ПЦУ, який сьогодні, 28 березня, проходив у Києві, підтримав позицію Митрополита Епіфанія, викладену в його Зверненні до братії Свято-Успенської Києво-Печерської лаври та громадськості від 18 березня 2023 р. Про це повідомляє сайт ПЦУ.

Синод закликав ченців лаври до єднання в лоні Помісної Української Православної Церкви на канонічних засадах, визначених рішеннями Об’єднавчого Собору 15 грудня 2018 р. та Патріаршим і Синодальним Томосом про автокефалію Православної Церкви України, врученим 6 січня 2019 р.

Читайте також: скільки ченців УПЦ МП із Києво-Печерської лаври готові перейти до ПЦУ

Учасники Синоду ПЦУ зазначають, що вони підтримують рішення держави про припинення договору, за яким структури Московського Патріархату в Україні користувалися частиною комплексу Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, водночас вважають за необхідне зберегти в лаврі чернече життя та непереривність звершення Богослужінь.

Священний Синод відтак просить уряд надати їм для організації монашого життя, богослужбової та іншої релігійної діяльності приміщення на території комплексу Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Нагадаємо, минулого тижня міністр культури Ткаченко заявив, що питання довгострокової оренди приміщень лаври ПЦУ наразі не розглядають.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!