ПЦУ спростувала міф, що у Чистий четвер обов'язково треба прибирати домівки

1693 0
Прибирання – це корисна і добра річ, але під час приготувань до Великодня не треба забувати про найважливіше – зустріти свято з чистою душею.
Фото: Клінінгова компанія Клінінг-Аква

Фото: Клінінгова компанія Клінінг-Аква

Великий або Чистий четвер для віруючих християн – це не про генеральне прибирання власних помешкань, миття вікон, посуду чи прання. Це день очищення власної душі. На цьому наголошує Православна Церква України.

Читайте також: Львів'ян закликають не цілувати плащаниці та ікони

У ПЦУ нагадують, що у Великий четвер Церква згадує важливу подію – Тайну Вечерю, під час якої Господь Ісус Христос встановив Святе Причастя, через яке вірні очищаються від гріхів та єднаються з Господом. Це Таїнство звершується і дотепер.

Під час Тайної Вечері Спаситель також омив ноги Своїм учням, показавши тим самим приклад братської любові, жертовності та служіння ближньому.

«Тож Чистий четвер зветься таким не через буквальне його розуміння (що необхідно влаштовувати прибирання осель або омиватися водою), а тому, що люди у храмах сповідаються і причащаються, очищуючись від гріхів та єднаючись у святій Євхаристії з Господом», – йдеться у поясненні ПЦУ.

Прибирання – це корисна і добра річ, наголошують вірянам, але під час приготувань до Великодня не слід забувати про найважливіше – зустріти свято з чистою душею.

«Тож сплануйте провести Великий четвер так, щоби встигнути не лише прибрати своє помешкання, помити вікна чи спекти паски, а й з’єднатися з Господом у святій Євхаристії. Поставте Бога на перше місце, і тоді все у вашому житті буде на своїх, потрібних місцях», – закликали у ПЦУ.

Читайте також: Львів’ян кличуть на виставку «Наспіви про Великодень», де представлять ікону ХVII століття

Нагадаємо, Великдень і День міста у Львові пройдуть без масових заходів та з дотриманням всіх карантинних обмежень. Рада церков Львова розробила спеціальні рекомендації щодо святкування Великодня в місті. 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!