Львів'ян просять на вихідні бути дома та Аваков про послаблення карантину. Головне за ніч і минулу добу

33149 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: РБК-Україна

Фото: РБК-Україна

Причастя та Великдень. Глава УГКЦ Блаженніший Святослав звільнив вірян від обов’язкового причастя на сповіді під час карантину.

«У часі великого посту, готуючись до святої Пасхи, необхідно обов’язково приступати до святої сповіді і до святого причастя. Дбаючи про ваше здоров’я, наша церква проголосила диспензу звільнення і від цього обов’язку, надаючи вам можливість зробити це впродовж місяця після закінчення карантину», – сказав він.

У ПЦУ учора на Священному Синоді оприлюднили рекомендації та заборони, що стосуються святкування Великодніх свят під час карантину. Зокрема під час богослужінь у храмах можуть бути священнослужителі, віряни, співці тощо, але разом їх може бути де більше 10-ти.

Читайте також: Втрати і шанси. Чи залишиться Львів туристичним містом

На Великдень вірян закликають долучитись до богослужіння через відеотрансляцію та не йти до храмів, а враховуючи заборону масових заходів – звичайні спільні посвячення верби та великодніх страв для мирян у храмах та на прихрамовій території не проводити, щоби не допускати скупчення людей.

У малих містечках та селах священники можуть посвятити паску біля будинків мешканців із дотриманням дистанції, а також на продаж готуватимуть уже освяченні паски.

Римо-католики Львова, які цієї неділі, 12 квітня, святкуватимуть Великдень теж не відчинятимуть храми. Все відбуватиметься онлайн.

Коронавірус – Київ – Аваков. В Україні 1892 хворих на коронавіус. Плюс 224 пацієнта на добу.  57 смертей, 45 – вилікувалося. 

У Чернівецькій області – 302, Києві – 300 хворих, Прикарпатті – 218, Тернопільська область – 169 хворих.

Через швидке розповсюдження коронавірусу на Буковині вводять особливй стан – будуть закриті усі, навіть продуктові магазини, а також автозаправні станції. Заправлятися зможуть лише «швидкі», поліцейські машини ти автівки служб порятунку.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, відповідаючи на запитання, коли може бути послаблений карантин заявив, що не знає.

Читайте також: Коли та на скільки українцям проіндексують пенсії

«Можу, проте припустити – і сподіватися, що країна почне повертатися до нормального життя в травні, а оговтається остаточно на цьому етапі, – до літа», – сказав він.

При цьому, за його словами, це буде зроблено в кілька етапів – спочатку для молоді, потім для старших в другій половині травня.

Комендантська година? У Львові зафіксували 64 випадки захворювання на коронавірус, із них троє померли, троє вилікувались. Стан більшості хворих – середньої важкості. У 13-ти пацієнтів стан важкий. Ще двоє підключені до апарату ШВЛ.

Серед хворих – 11 медиків. Часто інфікування відбувається від пацієнтів під час викликів «швидкої». Тому львів’ян просять повідомляти медиків про можливі симптоми коронавірусу, аби ті відправляли на виклик спеціально обладнані бригади.

Мешканців області закликають у період із 13:00 суботи і до 6:00 понеділка утриматись від перебування на вулиці та в громадських місцях. Правоохоронці також контролюватимуть пересування автотранспортом на межі Львівської області з суботи і до завершення карантину.

Читайте також: В Україні створили інтерактивну карту з даними про можливості кожної лікарні у боротьбі з коронавірусом

Повідомляється, що учора під час селекторної наради президента Зеленського з регіонами, за словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, обговорювалась ймовірність введення комендантської години в Івано-Франківській, Тернопільській та Львівській областях. Нині це мають детальніше обговорити з президентом.

Рада таки збереться. Між депутатами Верховної Ради є попередня домовленість про те, що позачергове засідання парламенту відбудеться у понеділок, 13 квітня, початок о 12:00. На голосування буде винесено лише один закон – «про зміни до державного бюджету».

Розгляд так званого закону про банки, який в народі називають «антиколомойський» поки що не передбачається. Нагадаємо від його прийняття напряму залежить, чи МВФ виділить Україні 10 млрд доларів.

Коронавірус лютує все більш і більше, обмежувальні заходи стають все жорсткішими, але потрібно не втрачати надію. Гарного Вам дня!

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!