В Софії Київській зустрілися ПЦУ та УПЦ

6775 0
Жодних деталей зустрічі поки не відомо.
Фото: Олександр Ткаченко

Фото: Олександр Ткаченко

На території Софії Київської 5 липня провели зустріч представники духовенства Православної Церкви України та Української Православної Церкви. Про це повідомляє міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. 

«Крига скресла! Сьогодні, коли війна ставить перед нами нові виклики, все зайве залишається позаду. Вчора, у день пам'яті Блаженнішого митрополита Володимира, на території Софії Київської відбулася історична зустріч духовенства Православної Церкви України та Української Православної Церкви. Долати розділення, служити народу України та будувати наш спільний дім – наші спільні цілі», – пояснює він. 

Читайте також: «Потрібно бути готовими». Військовий експерт про наступ білорусі і ескалацію на сході 

Інших деталей зустрічі міністр не повідомив. 

Нагадаємо, 5 липня десятки країн взяли на себе зобов’язання підтримувати Україну під час тривалого і дорогого відновлення й погодилися з необхідністю проведення широких реформ для підвищення прозорості й боротьби з корупцією. Завершуючи дводенну конференцію в південному швейцарському місті Лугано, лідери близько 40 країн підписали декларацію, яка викладає принципи для відбудови України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!