Пункт перетину «Рава-Руська» стане пішим і велосипедним

2250 0
Проект планують реалізувати упродовж двох наступних років.

Прикордонний пункт пропуску між Польщею та Україною Гребенне-Рава-Руська отримає додаткову інфраструктуру, що дозволить проведення там пішого і велосипедного контролю, повідомляє «Польське радіо».  Нововведення обійдуться в три млн євро , з яких 90% надійдуть з фондів Європейського Союзу.

Плани з розширення переходу були однією з тем перемовин представників влади Люблінського воєводства, Прикордонної служби, Палати податкової адміністрації і дипломатичних відомств Польщі та Україні, котрі у четвер, 20 липня, здійснили візити у прикордонні пункти пропуску з Україною в Люблінському воєводстві.

Директор Люблінської служби управління прикордонного контролю Здзіслав Швед зазначив, що зацікавлення у перетині кордону пішки або на велосипеді зростає, про що свідчить ситуація у переході Угринів-Долгобичів, де постійно збільшується велосипедно-пішохідний рух, який там запущено як пілотний проект.

Читайте також: На кордоні почне діяти система талонів у черзі: порушників штрафуватимуть

Розширення переходу планують реалізувати у 2018-2019 роках. Інвестиція коштуватиме 12 млн злотих, з яких 10,8 млн – це фінансування з програми Польща-Білорусь-Україна, а 1,2 млн - внесок з воєводського бюджету.

«Бачимо зацікавлення осіб, котрі хочуть перетинати кордон пішки або на велосипеді. Це важливо під час канікул для туристів, а також для осіб, котрі хочуть зробити невеликі покупки у Польщі або в Україні», - сказав заступник коменданта Надбужанського відділу Прикордонної служби Польщі підполковник Томаш Зибінський.

Він наголосив, що в останні роки рух мандрівників на кордоні постійно збільшується. У 2016 році у пунктах пропуску в Люблінському воєводстві кордон перетнуло приблизно 15 млн осіб і це на 6,7% більше, ніж у 2015 році.

Наступний візит прикордонних служб у пункти пропуску, але вже з українського боку, заплановано на вересень. «Побачимо що і де потрібно зробити. Українська сторона дуже хоче, аби дуже великих черг не було. Треба спочатку впорядкувати те, що є, а потім будувати нові прикордонні пункти пропуску, бо їх мало», - сказав генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!