Де в Україні облаштують пункти обігріву та наступ ЗСУ на Луганщині. Підсумки доби

780 0
Нині 28 жовтня та 247 доба героїчного протистояння російській агресії.
Лютий 2022. Мобільний пункт обігріву поблизу вокзалу у Львові. Фото: ДСНС

Лютий 2022. Мобільний пункт обігріву поблизу вокзалу у Львові. Фото: ДСНС

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 11:47, відбій о 13:18. Була ймовірність запуску ракет зі стратегічної авіації з Білорусі.

На цю ж тему: ЗСУ за добу збили 18 з 20 дронів-камікадзе, – Залужний

Ситуація на фронті: Аналітики Інституту вивчення війни (ISW)вважають, що владімір путін не зацікавлений у переговорах з Україною, а також зберігає максималістські цілі війни. Зокрема, на зустрічі з представниками органів безпеки СНД він заявив, що Україна «втратила суверенітет», а також що США використовують Україну для «тарану» проти росії.

Як заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, не виключається, що росія знову спробує наступати на Київ. Можуть бути операції з білорусі, через ЧАЕС та  Чернігівську область. Водночас, поки такої загрози немає. Наразі росіяни зосередились на завданні шкоди енергетичній інфраструктурі та порушенні ланцюгів постачання техніки від союзників.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що ЗСУ просуваються вперед на Сватівському та Кремінському напрямках.

Він пояснив, що просування йде повільно, але «це досить прогнозовано».

«Тому що фактору несподіванки вже немає, в окупантів був час, щоб підтягнути резерви і зруйнувати мости, дуже потужно замінувати територію. Вони зараз обстрілюють всі населені пункти щільним вогнем, які їм довелося залишити.

І погода, на жаль, зовсім не сприяє – не перший день поспіль ідуть зливи і техніка банально в’язне. Іноді просування вперед іде тільки за рахунок піхоти».


 

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Андріївку, Білогорівку Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Времівку, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Мар’їнку, Невельське, Новобахмутівку, Первомайське, Яковлівку – Донецької.

Підтверджено ураження противника у Запорізькій області, там знищено 8 одиниць військової техніки та поранено до 120 військових. На окупованій Херсонщині до лікарень доправлено близько 100 росіян.

Командування рф для уникнення паніки усіляко намагається приховати реальні втрати у військах.

На цю ж тему: Кремлю стає все складніше ізолювати росіян від наслідків війни проти України, – розвідка

А також: Українці розробили новий безпілотник, який допоможе під час наступу

Акцент дня: Робота дня: Гроші, житло і робота. Яку допомогу пропонують українцям за кордоном.  Із лютого українців, які змушені покинути свої домівки, приймає весь світ.  Біженці з України отримували безкоштовне житло, грошову допомогу, медичні послуги і освіту. Низка країн поступово зменшує розмір допомоги українцям, а деякі навпаки.

Tvoemisto.tv підготувало ТОП-10 країн, куди українці їдуть у пошуках притулку та зʼясувало, на що там можна розраховувати.

Ключові події:

1. В українських містах планують облаштувати пункти обігріву. Наразі спеціалісти оперативних штабів визначають точні локації, для вони будуть життєво необхідні;

Стаціонарні пункти обігріву розгорнуть у приміщеннях, де є придатні для цього умови. Це можуть бути: адмінбудівлі, навчальні заклади, заклади культури тощо. Укрзалізниця теж готує пункти обігріву у понад 30 залізничних вокзалах, які приймають внутрішніх переселенців. Приміщення будуть енергонезалежними й оснащеними генераторами від Товариства Червоного Хреста.

На цю ж тему: Стало відомо, скільки пунктів обігріву підготували до зими на Київщині

2. Президент Ізраїлю сказав, чому вони не відправляють Україні системи ППО. «Є зброя, для якої у нас навіть немає експортної версії. Є речі, які ми не хочемо, щоб потрапили до рук наших ворогів. Є секрети, які ми не можемо передати. Але скрізь, де ми можемо допомогти, ми намагаємося допомогти» – пояснив він.

Президент Ізраїлю додав, що США та Європа також відмовилися надати уряду Києва певну військову техніку;

3. Польща допоможе Україні відновити аеропорти. Варшава може запропонувати Києву експертні консультаційні послуги щодо реалізації інвестицій, пов’язаних з аеропортами;

4. На Львівщині дві санаторні школи трансформують у наукові ліцеї. На черзі – ще дві. Перехідний період для їх перетворення триватиме до 2027 року;

5. Маріупольська художня школа відновила роботу в палаці Гната Хоткевича. Вона почала працювати в тестовому форматі 26 жовтня.

На цю ж тему: Львів'ян запрошують на виставку дитячих малюнків «Квіти Перемоги». Фото

Ринок нерухомості: Сучасні «офіси», забудовники та статистика новобудов. У Львові пройде семінар про нерухомість

Нині, 28 жовтня, у Львові обговорюватимуть сучасні інвестиційні тренди на ринку нерхомості в Європі, нові підходи та проаналізують ринок нерухомості як Львова, так і України загалом. Tvoemisto.tv транслюватиме подію у Facebook та YouTube.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!