Путін готується заблокувати виїзд росіян з окупованого Криму, – розвідка

3455 0
Формальна причина таких дій – боротьба з українськими диверсантами та запобігання можливим «терористичним атакам».
фото: wikipedia

фото: wikipedia

У Головному управлінні розвідки Міноборони повідомили про підготовку блокування силами росгвардії руху по Кримському мосту в бік РФ. Також окупаційна влада обмежить рух паромною переправою та авіасполучення півострова з Росії.

Формальна причина таких дій – боротьба з українськими диверсантами та запобігання можливим «терористичним атакам».

У такий спосіб путінська влада намагається відреагувати на панічні настрої серед громадян РФ, які незаконно переселились до українського Криму після лютого 2014 року. Окупанти прагнуть зупинити потік втікачів з півострова.

Читайте також: «Повинні добре розуміти, з ким маємо справу». Чи зможе Путін застосувати ядерну кнопку

«Протягом останніх тижнів після лютневого вторгнення російської армії в Україну намітилася тенденція до відтоку російських громадян з Криму. При цьому в перших рядах «втікачів» – члени сімей російських офіцерів, правоохоронців та представників окупаційної адміністрації Севастополя. Вони терміново продають нерухомість, змінюють реєстрацію місця проживання, виводять з півострова бізнес та активи», – йдеться в повідомленні розвідки.

Так, обмежуючи можливість виїзду з Криму, Путін фактично утримує в якості заручників 600 тисяч громадян РФ, які нині незаконно перебувають на півострові і починають розуміти непевність свого правового статусу.

Нагадаємо, після того, як російським силам не вдалося забезпечити швидку перемогу над Україною, високопоставлені чиновники США бачать ознаки того, що Кремль переходить до нової стратегії для забезпечення ключових територіальних цілей, одночасно шукає важелі впливу, щоб змусити український уряд прийняти нейтралітет між Росією та Заходом.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!