Російські війська на Донбасі і «третя світова війна». Головне за добу

4847 0
Розповідаємо головні новини за добу.
Фото: DW

Фото: DW

Путін офіційно визнав незалежність «Л/ДНР». Президент Росії Володимир Путін визнав незалежність самопроголошених «ЛНР» та «ДНР» і закликав Держдуму та Раду Федерації негайно визнати псевдореспубліки та підписати з ними договори про дружбу і співробітництво.

Володимир Путін зазначив, що від тих, хто захопив і утримує владу в Києві, вимагає негайно припинити бойові дії. «Інакше вся відповідальність за можливе продовження кровопролиття буде цілком і повністю на совісті правлячого на території України режиму», – зазначив він.

Це кінець Мінського процесу. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна. Реакція країн світу на визнання Володимиром Путіним незалежності самопроголошених «ЛНР» та «ДНР» почала надходити за лічені хвилини після його одіозного рішення. Більшість світових лідерів засудила рішення Путіна, оскільки воно порушує міжнародне право, а також суверенітет і територіальну цілісність України. Реакцію іноземних держав читайте тут.

Путін пригрозив Україні через декомунізацію. «Сучасна Україна цілком і повністю була створена Росією. Точніше, більшовицькою, комуністичною Росією... А зараз вдячні потомки позносили в Україні пам'ятники Леніну. Це в них декомунізація називається. Ви хочете декомунізації? Нас це цілком влаштовує, але не треба зупинятися на половині шляху. Ми готові показати вам, що означає для України, що таке справжня декомунізація», – заявив Володимир Путін. 

Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну. «Рішення Путіна – черговий акт агресії проти України та нашої територіальної цілісності. Втретє в цьому столітті він перекроює кордони. Більше ніяких Putinverstehers і «політики перезавантаження»! Ми закликаємо наших партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну!», – написав спецпредставник Міністерства закордонних справ України з питань санкційної політики Олексій Макеєв.

Путін доручив ввести в ОРДЛО російські війська. Президент Росії після визнання так званих «Л/ДНР» підписав указ про введення російських військ на окупований Донбас. Путін доручив Міністерству оборони «забезпечити здійснення збройними силами РФ функцій із забезпечення миру» в ОРДЛО до встановлення дипломатичних відносин із так званими Луганською і Донецькою «народними республіками».  

США запровадять нові санкції щодо Росії через визнання «Л/ДНР». Сполучені штати Америки оголосять про додаткові санкції, пов'язані з визнанням Росією окупованих нею територій Донецької та Луганської областей незалежними «республіками». Президент Сполучених Штатів Джо Байден також підпише указ, який забороняє громадянам США торгівлю чи інвестиції в райони, підконтрольні незаконним збройним угрупованням «ДНР» і «ЛНР».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!