Путін ізолював себе в інформаційній бульбашці, – західна розвідка

3373 0
Він є жертвою власної пропаганди в тому сенсі, що він слухає лише певну кількість людей і блокує все інше.
Фото: thumbor.my.ua

Фото: thumbor.my.ua

Західні експерти вважають, що російський лідер Володимир Путін потрапив у пастку в закритому світі, який сам створив. Були припущення, що російський лідер був хворий, але багато аналітиків вважають, що він фактично став ізольованим і закритим для будь-яких альтернативних поглядів. Про це повідомляє ВВС.

Його ізоляція була очевидною на фотографіях його зустрічей, наприклад, з президентом Франції Еммануелем Макроном. Це також було помітно на зустрічі Путіна зі своєю командою національної безпеки напередодні війни.

Читайте також: «Повинні добре розуміти, з ким маємо справу». Чи зможе Путін застосувати ядерну кнопку

Початковий військовий план Путіна виглядав як щось, розроблене офіцером КДБ. Його створила, кажуть, тісна «змовницька кабала» з наголосом на секретності, але результатом став хаос. Російські військові командири були не готові, і деякі солдати перейшли кордон, не знаючи, що вони роблять. Західна розвідслужба через власні джерела знала про ці плани більше, ніж багато хто всередині російського керівництва. Тепер перед ними стоїть новий виклик – зрозуміти, що робитиме російський лідер далі, а це, як вони вважають, – непросто.

«Проблема розуміння кроків Кремля полягає в тому, що Путін є єдиним, хто приймає рішення в Москві», – пояснює Джон Сайфер, який раніше керував операціями ЦРУ в Росії. І навіть незважаючи на те, що його погляди часто висвітлюють через публічні заяви, знати, як він буде діяти щодо них, є складним завданням для розвідки.

Співробітники розвідки кажуть, що Путін – ізольований у створеній ним бульбашці, куди проникає дуже мало сторонньої інформації, особливо будь-якої, яка може кинути виклик його думкам.

Читайте також: «Сядь зі мною, поговори, чого ти боїшся?», – Зеленський до Путіна

«Він є жертвою власної пропаганди в тому сенсі, що він слухає лише певну кількість людей і блокує все інше. Це дає йому дивний погляд на світ», – додає психолог Адріан Фернхем.

Нагадаємо, що президент Української конфедерації психоаналітичних психотерапій Роман Кечур описує лідера РФ як людину, якій притаманне нестримне прагнення влади. Бо влада – це єдине, що такий тип людей заспокоює і дає відчуття контролю над іншими. Поза владою ці люди взагалі себе не мислять, поза владою вони не існують. У загальній психопатології це називається «антисоціальний психопат». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!