Путін офіційно визнав незалежність «Л/ДНР»

1803 0
Путін закликав Держдуму та Раду Федерації негайно визнати псевдореспубліки і підписати з ними договори про дружбу.
Фото: ua.news

Фото: ua.news

Президент Росії Володимир Путін визнав незалежність самопроголошених «ЛНР» та «ДНР». Він закликав Держдуму та Раду Федерації негайно визнати псевдореспубліки та підписати з ними договори про дружбу і співробітництво.

«Вважаю за необхідне прийняти вже давно назріле рішення негайно визнати незалежність та суверенітет ДНР та ЛНР. Прошу федеральні збори Російської Федерації підтримати це рішення, а потім ратифікувати договір про дружбу та взаємодопомогу з обома республіками. Два ці документи будуть підготовлені та підписані найближчим часом», – сказав він.

Читайте також: Росія провокує, в ОРДЛО мобілізація. Що відбувається на Сході України

Володимир Путін зазначив, що від тих, хто захопив і утримує владу в Києві, вимагає негайно припинити бойові дії.

«Інакше вся відповідальність за можливе продовження кровопролиття буде цілком і повністю на совісті правлячого на території України режиму», – зазначив він.

Президент України Володимир Зеленський поговорив із президентом США Джо Байденом стосовно рішення Путіна про визнання так званих «республік» на окупованій території України. Після цього розпочалося засідання Ради національної безпеки і оборони. Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Франції Еммануелем Макроном заявив, що підпише указ про визнання так званих Донецької та Луганської «народних республік».

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!