«Путін провокує Україну на перемовини», – військовий експерт

1409 0
Мобілізація демонструє відчай російської влади і намагання хоч якось втримати ситуацію під контролем, вважає експерт.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Президент рф володимир путін загострює конфлікт, аби змусити Україну до переговорного процесу. Однак, якщо ми сядемо за переговори – одразу програємо. Про це Tvoemisto.tv повідомив військовий експерт Олег Жданов.

«На фронті немає можливості загострити конфлікт, але мобілізацією путін показує, що готовий на довге протистояння, умовно кажучи, бо має стільки народу, який може йти воювати, скільки треба. Путін лякає, що буде ядерна і затяжна війна, водночас показуючи, що вже йде назустріч, мовляв, і ви йдіть, провокує на перемовини. Такою є політична гра кремля. Але, маючи на своєму боці стратегічну ініціативу, ми не можемо піддатися цій спокусі – сісти за стіл перемовин. Щойно сядемо – одразу програємо», – сказав він.

Читайте також: Мобілізація в росіїщо це означає для України

Військовий експерт зазначив, що мобілізація демонструє відчай російської влади і намагання хоч якось втримати ситуацію під контролем.

«Вони можуть повторити історію Першої світової війни, коли в 1914 році цар провів мобілізацію, а в 1917-ому мобілізовані його скинули. У нашому випадку це може відбутися навіть швидше. Уже зараз люди в рф, які мислять тверезо, кажуть, що оголошення мобілізації – фатальна помилка путіна. І не важливо, скільки вони планують мобілізувати, 300 тисяч чи мільйон», – зазначив він. 

Нагадаємо, президент росії володимир путін оголосив про часткову мобілізацію у росії і «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях. Окрім цього, у своїй промові він знову розповідав про «неонацистів», «бандерівців», «звірства київського режиму», як це робив 24 лютого, коли оголошував початок «спеціальної воєнної операції». Що означає мобілізація росії для України читайте тут.

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!