Путін спробує нав’язати Україні «корейський» сценарій, – очільник ГУР

4620 0
Росія захоче створити єдине квазідержавне утворення з окупованих територій.
Фото: DefenceIntelligenceofUkraine

Фото: DefenceIntelligenceofUkraine

Росія спробує нав’язати Україні «корейський» сценарій, щоб зібрати всі окуповані території в єдине квазідержавне утворення. Про це повідомив начальник Головного управління розвідки бригадний генерал Кирило Буданов, пише «Українська правда».

«Після невдач під Києвом і неможливості повалити центральну владу України, Путін уже змінює головні оперативні напрямки — це південь і схід. Є підстави вважати, що він розглядає «корейський» сценарій для України. Тобто, спробує нав’язати лінію розподілу між неокупованими та окупованими регіонами нашої країни. Фактично це спроба створити в Україні Північну та Південну Кореї. Адже проковтнути всю державу він точно не в силі», – каже головний державний розвідник.

Читайте також: Росія сама робить все, щоби в Україні назавжди відбулася дерусифікація, – Зеленський

Росіяни спробують об’єднати окуповані території в єдине квазідержавне утворення та протиставлятимуть його незалежній Україні. Зі слів Кирила Буданова, вже спостерігаються намагання створити «паралельні» органи влади на тимчасово підконтрольних росіянам територіях та примусити мешканців відмовитися від гривні. Начальник ГУР МО припускає, що про це Росія може спробувати торгуватися й на міжнародному рівні.

Для РФ залишається актуальним встановлення сухопутного коридору в АР Крим, зауважує Кирило Буданов, проте для реалізації цього плану є головна проблема – це незламний Маріуполь, який значно перешкоджає силам ворога.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, Росія намагатиметься оточити українська війська на Сході, відрізавши їх від решти. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!