«путін, твій виступ – ганьба». Світові лідери відреагували на спробу анексії територій України

1536 0
Зокрема, на заяву путіна відреагували президент США Джо Байден, експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон та президент Польщі Анджей Дуда.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Сьогодні, 30 вересня, російський диктатор володимир путін виступив із заявою про незаконну «анексію» Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей до росії. У кремлі путін зібрав депутатів нелегітимної державної думи, ватажків терористів так званих «Л/ДНР» леоніда пасічника та дениса пушиліна, а також гауляйтерів тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей – володимира сальдо та євгена балицького.

Читайте також: США та Велика Британія розширили санкції проти рф на тлі анексії територій України

Президент США Джо Байден заявив, що у відповідь на «фальшиві заяви» росії про анексію США разом із союзниками оголошують нові санкції, зазначивши, що Україні продовжать постачати обладнання, які їй необхідні для самооборони.

Нагадаємо, що йдеться про санкції проти десятків росіян та організацій, зокрема, членів держдуми та ради федерації, а також родичів високопосадовців. Також Велика Британія внесла до санкційного списку голову Центробанку рф.

Експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон також відреагував на заяву путіна, написавши у Twitter, що його виступ – це ганьба. 

«володимире путін, твій виступ — це шахрайство і ганьба. Світ ніколи не повинен миритися з вашими фіктивними референдумами чи вашою жорстокою й незаконною спробою колонізувати Україну. Ми стоїмо на боці народу України й підтримуватимемо його, не здригнувшись, поки його країна не стане цілісною та вільною», – сказав він.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна засуджує і ніколи не визнає спроб анексії та продовжуватиме підтримувати захисників України «доти, доки агресора не буде вигнано».

Читайте також: путін оголосив про незаконну анексію чотирьох українських областей

Крім того, про невизнання анексії заявив і президент Литви Гітанас Науседа.

 «Ми знаємо, що боротьба України за свободу – це справедлива боротьба, і ми допоможемо Україні всім, чим зможемо!», – сказав президент Литви. 

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс написав:

«Тим, у кого є якісь ілюзії щодо росії, її справжніх намірів і будь-якої можливості діалогу, слід послухати промову путіна, повну шовінізму, ненависті та претензій у нацистському стилі. Ми повинні відправити більше зброї до України. путін ніколи не зупиниться, якщо його не відштовхнуть силою».

Нагадаємо, що 30 вересня президент України Володимир Зеленський провів термінове засідання РНБО, результатом якого стала заява про подачу офіційної заяви України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. 

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми – про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!