Путін «злий і засмучений». Може піти на подальшу ескалацію, – розвідка США

13497 0
Незважаючи на військові невдачі, Путін може подвоїти свої зусилля для обеззброєння України.
Фото: Патріоти України

Фото: Патріоти України

Розвідка США заявила, що Володимир Путін може розпочати ескалацію наступу в Україні попри військові невдачі та економічні труднощі, спричинені міжнародними санкціями. Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на слухання Комітету з розвідки Палати представників з міжнародних загроз.

Читайте також: Зеленський заявив, що світ не вірить у майбутнє Росії

«Наші аналітики вважають, що Путіна навряд чи зупинять такі невдачі і що він може піти на ескалацію, подвоївши свої зусилля, щоб добитись обеззброєння України», – сказала директорка національної розвідки Авріл Хейнс на щорічних слуханнях Комітету з розвідки Палати представників з міжнародних загроз.

За її словами, за такої високої напруженості завжди існує ймовірність «ненавмисної ескалації». Вона констатувала, що аналітики у розвідспільноті не помітили змін у ядерній політиці Росії, крім тих, що були виявлені під час колишніх міжнародних криз.

На думку директора ЦРУ Вільяма Бернса, глава РФ захоче роздавити українську армію, незважаючи на жертви серед цивільного населення.

«Я думаю, що Путін зараз злий і засмучений. Він, ймовірно, подвоїть ставку і намагатиметься роздавити українську армію, не звертаючи уваги на жертви серед цивільного населення», – сказав він.

Він зауважив, що США активно обмінюються розвідданими з Україною. Також наголосив, що разом з аналітиками не бачать, як Путін може досягнути своєї мети – захопити Київ та замінити уряд Зеленського маріонетковим керівництвом.

Деякі аналітики також вказують на те, що Путін, імовірно, піде на ескалацію.

«Загнаний у політичний, військовий, дипломатичний кут, Путін стає більш небезпечним. Він не має вибору, окрім здійснення ескалації, включно з використанням зброї, про яку страшно і думати. Захід має знайти спосіб, яким Путін може врятувати себе, щоб тим самим врятувати Європу», – зауважила експертка Лорі Гарретт.

Нагадаємо, за 13 днів українського супротиву агресору бойові втрати окупантів становлять понад 12 тисяч особового складу. За минулу добу військові ЗСУ провели не менше семи контратак. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!