«Путіна можна посадити за ґрати», – прокурор у Нюрнберзькому процесі

2064 0
За словами Бенджаміна Ференца, Путіна можуть ув'язнити, як Радована Караджича – лідера боснійських сербів, якого свого часу звинуватили у геноциді.
Фото: Бенджамін Ференц

Фото: Бенджамін Ференц

Прокурор, який працював на Нюрнберзькому процесі, у судах над керівниками гітлерівської Німеччини, певен, що російського президента Володимира Путіна можуть засудити за злочини проти людяності, які російські військові вчиняють в Україні. Про це він повідомив в інтерв’ю виданню Mirror.

Читайте також: «Повинні добре розуміти, з ким маємо справу». Чи зможе Путін застосувати ядерну кнопку

«Злочини, які зараз чинить Росія проти України, є ганьбою для людського суспільства. Винні повинні відповідати за агресію, злочини проти людства та звичайні вбивства. Як тільки почнуть тягнути злочинців до суду, ми будемо щасливішими», – зазначив Бенджамін Ференц.

Колишній прокурор певен, що Путіна можна посадити за ґрати. Він каже, що щоб судити Путіна та його оточення, доведені військові злочини мають бути безпосередньо пов’язані з ними. А щоб діло дійшло до арешту, то потенційно потрібен новий уряд.

«Це дуже реалістично. Все, що потрібно, це рішучість зробити це, адже росіяни не живуть на Місяці. Я хочу бачити Путіна за ґратами, це можливо», – додав Ференц.

За словами Ференца, Путіна можуть ув'язнити, як Радована Караджича – лідера боснійських сербів, якого свого часу звинуватили у геноциді.

Читайте також: Зло Путіна. Яким є психологічний портрет російського диктатора

Бенджамін Ференц додав, що ні в нього, ні в оточуючих вже немає жодних сумнівів у вчиненні злочинів путінською Росією, оскільки велика кількість доказів вказує, що російські військові націлені на цивільних осіб та використовують касетні бомби.

Нагадаємо, група слідчих Міжнародного кримінального суду в Гаазі виїхала до України, щоби розслідувати за колективним міжнародним позовом проти Росії щодо її воєнних злочинів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!