Путівник невідомими Карпатами. Де подивитись онлайн?

4627 0
Команда активістів запустила першу он-лайн платформу «Karpaty.ua», яка поєднує путівник, базу визначних місць, календар подій та базу готелів.

Основна мета ресурсу «Karpaty.ua», – популяризувати українські Карпати та об’єднати на одному сайті всю необхідну для туриста інформацію – визначні місця, події, житло. Особливу увагу розробники вирішили приділити опису курортів та гірських масивів.

«Комерційних сайтів про Карпати є досить багато, а от тих, які б дали можливість віддалено ознайомитись з інформацією – де тихіше, де вище, де дешевше – дуже мало. Ми спробували категоризувати відпочинок, щоб кожен зміг виділити те, що його цікавить», – каже засновник проекту та його співвласник Микола Семеген.

Розробники поділили Карпати по регіонах, в залежності від спеціалізації. Зокрема, вони виділили напрямки зручні для гірськолижного відпочинку, літнього, сімейного, пізнавально-культурного та для оздоровлення. Таким чином, людина яка не була в Карпатах, може зорієнтуватись наперед за допомогою сайту: обрати регіон та скласти цікаву для себе програму відпочину.

«Дуже велику увагу ми приділили дизайну, наш сайт сучасний з якісним контентом, на який пишуть безпосередньо мандрівники. Вони не створюють текст, а дають практичні поради, дають описи того, що бачили», –  додає він.

 Так виглядає сторінка-опис Миколаївської церкви

Засновник каже, що попереду ще дуже багато роботи. «Ми встигли описати зовсім мало об'єктів (це основний недолік). Але, судячи з того, як користувачі реагують на ресурс, він потрібний, він цікавий. І це надихає працювати далі», –  каже Семеген.

 Відпочинок за категоріями

На майбутнє у команди плани великі: вони хочуть реалізувати можливість створювати свої «онлайн-подорожі» по Карпатах для користувачів. Перед поїздкою, турист обирає локацію, додає цікаві місця до маршруту і завантажує це все на смартфон, чи планшет за допомогою додатку. Цим маршрутом можна буде користуватись пізніше «офлайново», десь в горах, де відсутній Інтернет.

 Сторінка опису села Лазещина

Також, скоро сайт буде перекладено на англійську та польську. «Вже маємо деяких партнерів, які готові допомогти нам популяризувати проект в Польщі. Шкода, що у нас дуже погані дороги. Ми втрачаємо велику кількість іноземних туристів через це, та й не тільки іноземних», –  каже Микола Семеген.

Джерело: Українська правда. Життя


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!