Політична реклама

П`яні люди отримують обмороження частіше за тверезих. Поради, як не "обморозитись"

1946 0
За інформацією 8-ї міської комунальної клінічної лікарні, за період з 26 січня до 6 лютого до цієї лікарні звернулося 60 пацієнтів, третина з яких була у стані алкогольного сп’яніння. Одна людина від переохолодження померла, - повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Термічну травму від холоду, як повідомив завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні  Василь Савчин, можна отримати при відносно не сильному морозі. "Усе залежить від організму: можна обморозити пальці й за 20 хвилин при мінус 5 градусах. Найчастіше обморожуються перевтомлені та п'яні", - сказав медик.

"Найшвидше обморожуються пальці на руках і ногах, потім вушні раковини, ніс. При перших ознаках втрачається чутливість. Шкіра блідне, припухає, свербить, за кілька годин може посиніти, при глибокому обмороженні за добу і почорніти", - називає В. Савчин симптоми обмороження.

 "Перша самостійна допомога — зігрітися в теплому приміщенні, поїсти, випити якомога більше рідини — будь-які теплі напої, крім алкоголю. Вони відновлять нормальну температуру тіла та покращать циркуляцію крові.

До обмороженої частини тіла прикладіть теплу тканину. Не можна терти ці ділянки, відігрівати гарячою водою — це може призвести до поглиблення ураження», - наголошує завідувач опікового відділення 8-ї міської клінічної лікарні  Василь Савчин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!