П’ять годин під дощем. Як у вихідні люди вакцинувалися на «Арені Львів»

4385 0
З лікарів працювало лише дві бригади.
Фото: Марина Нікуліна

Фото: Марина Нікуліна

Цими вихідними на стадіоні «Арена Львів» люди, які приїхали на вакцинацію, змушені були стояти під дощем у черзі довжиною у кілька годин. Про це повідомили львів’яни у Facebook.

Читайте також: Ще понад 5 тисяч людей отримали щеплення від Сovid-19 у центрах вакцинації Львівщини

«Вакцінація по-львівськи: море людей на вулиці під дощем. Відсутність лікарів на робочих місцях», – написала Марина Нікуліна на Varta1.

Під постом люди скаржаться, що чекали у черзі до п’яти годин, а з лікарів при цьому працювали лише дві бригади.

«Стояла в черзі п’ять годин, щоб отримати другу дозу вакцинації. Дощ, холод і тільки дві бригади на тисячу людей», – скаржиться Софія Гучко.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv координатор із вакцинації у Львівській області Олег Когут, вакцинальні бригади на стадіоні «Арена Львів» працювали у звичному режимі. А те, що в цей день прийшла велика кількість бажаючих вакцинуватись, стало несподіванкою, яку ніхто не міг передбачити.

«Ми не могли передбачити, що така велика кількість людей прийде в неділю на щеплення. У попередні дні роботи центрів вакцинації такої кількості людей не було або приходили ті, хто був зареєстрований у додатку «Дія». Тепер, коли все частіше наголошується про те, що вакцинуватися може кожен бажаючий, людей значно побільшало. Загалом, вважаю, що це позитивний факт. Це означає, що люди почали з більшим розумінням ставитися до необхідності вакцинації», – каже Олег Когут.

Читайте також: «Я вакцинуюсь, бо…». Історії львів’ян, які отримали щеплення від коронавірусу

За його словами, цієї неділі у пункті вакцинації, що на «Арені Львів», справді працювали лише дві вакцинальні бригади. Аби таких черг під пунктами щеплення не було, кількість бригад планують збільшити. Також Олег Когут радить людям реєструватися у додатку «Дія» і робити запис на конкретну годину.

«Частина людей, які в неділю прийшли до «Арени Львів» приїхали з Львівської області. Тому, щоб зменшити навантаження на львівські пункти вакцинації, будемо відкривати такі ж у районах, містечках», – каже співрозмовник.

Як уточнив Олег Когут, усіх людей, які в неділю були змушені стояти у негоду під дощем, вакцинували.

«У неділю пункт вакцинації на «Арені Львів» мав працювати до 18.00, а працював аж до 20.00 години»,  – сказав він.

Особливих черг на інших пунктах вакцинації не було. Невелика черга також спостерігалася у ТРЦ «Форум».

У всіх масових пунктах вакцинації людей щеплять лише вакциною CoronaVac.

Щеплення різними вакцинами у нас наразі не можливе.

«Поки що офіційного дозволу на вакцинацію різними вакцинами, тобто, щоб першу дозу вкололи однією вакциною, а другу, – іншою, не має. Це питання зараз розглядає МОЗ», – додав співрозмовник. 

Нагадаємо, за ці вихідні, 3-4 липня, у центрах вакцинації на Львівщині щеплення від коронавірусу отримали 5 279 людей. Про це інформують у департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА.

Ольга Шведа

Фото: Марина Нікуліна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!