П’ять корисних властивостей шоколаду

3361 0
11 липня увесь світ відзначає День шоколаду. Із нагоди цього свята на пл. Музейній, 1 у Львові заплановані Шоколадні ночі. 10-12 липня із 18:00 й до півночі на поціновувачів шоколаду очікує купа різноманітних приємностей. А поки ласунам і не тільки Tvoemisto.tv рекомендує ознайомитися з корисними властивостями шоколаду.
фото: korysniporady.com.ua, vkurse.ua, a-baby.com.ua, www.berdichev.biz

фото: korysniporady.com.ua, vkurse.ua, a-baby.com.ua, www.berdichev.biz

Покращення здоров’я. Шоколад позитивно впливає на кровоносну, нервову, серцево-судинну, м’язову систему людини. Його можна вживати для профілактики застуди, виразки шлунка і, навіть, злоякісних пухлин. Шоколад зменшує ризик захворювання діабетом, виводить шлаки із організму. Розсмоктування невеличких шматочків допоможе в боротьбі із кашлем й болем у горлі. Шоколад протистоїть хвороботворним бактеріям в ротовій порожнині, укріплює емаль, перешкоджає появі зубного нальоту й карієсу. Особливо корисним він буде спортсменам, дітям, а також людям, які мають анемію.

Настрій. Шоколад сприяє виробленню ендорфіну – «гормону щастя».  Він допомагає позбутися від депресії, надмірної тривожності, агресивності, підвищує стресостійкість.

Працездатність.  Шоколад робить людину більш активною. Він знімає втому, «заряджає» мізки, підвищує працездатність.

Вага. Темний гіркий шоколад втамовує голод, зменшує апетит. Він допомагає знизити добове вживання калорій на 15%. Іноді цей сорт застосовують для проведення шоколадної дієти.

Омолодження. Шоколад уповільнює старіння шкіри, розгладжує зморшки, оновлює клітини. Він омолоджує організм, продовжує життя.

Норми. Щоб шоколад дійсно позитивно впливав на організм, його слід вживати в міру. Дорослій людині рекомендовано не більше 300-400 грам продукту на місяць. Надлишок може спровокувати алергічну реакцію.

За матеріалами gerwoman, tastychocolate.wordpress.com, www.chocolate.tj, www.woman.

Підготувала Ірина Савченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!