П’ять львівських компаній потрапило в список 200 найбільших в Україні

21099 2
Forbes склав список з 200 найбільших компаній країни, які є основою української економіки. Серед них високе місце в рейнтингу займають й львівські. Цьогоріч у Forbes оцінювали не тільки обсяг виторгу, а й фінансові результати компаній, розмір активів та їх поточну оціночну вартість.
фото: yablor

фото: yablor

За версією журналу, найвище в рейтингу опинився концерн «Галнафтогаз», який зайняв 11 позицію в рейтингу.

Виторг: 7,2 млрд грн

Прибуток: -474 млн грн

Галузь: нафтогаз

Про компанію: Головний офіс Компанії розташований у Львові. «Концерн Галнафтогаз» володіє мережею автозаправних комплексів ОККО. Головою Наглядової ради ПАТ «Концерн Галнафтогаз» є Антонов Віталій.  Концерн входить до складу холдингової компанії Універсальна інвестиційна група. Компанія управляє низкою відомих брендів (ОККО, FISHKA, A la minute, Pasta Mia, Hot cafe, Tobi, Pulls) та координує роботу розгалуженої мережі АЗК, кафе, магазинів, ресторанів, лабораторій та нафтобаз. Структурні підрозділи компанії реалізовують нафтопродукти великим та малим гуртом та надають послуги зі зберігання і транспортування нафтопродуктів, експертизи якості нафтопродуктів та паливно-мастильних матеріалів для сторонніх юридичних осіб. Діяльність «Концерну Галнафтогаз» представлена в усіх 24 областях України та АР Крим.

Місце в списку: 11

Львівська компанія з виробництва соків T.B.Fruit також зайняла високе місце в рейтингу.

Галузь: харчпром

Виторг складає 1,3 млрд грн

Прибуток: 648 млн грн

Про компанію: управлінська компанія знаходиться в м. Городок, Львівської області, спеціалізується на виробництві соків прямого віджиму під ТМ Galica. Сьогодні компанія контролює 60%  українського ринку концентрованого соку. До складу групи T.B.Fruit входять власні садові угіддя, 8 заводів з переробки фруктів та овочів, а також транспортно-логістичний  та інжиніринговий бізнес. Заводи відкриті не тільки в Україні, а й в Польщі та Молдові, в планах відкриття заводу в Туреччині.

Місце в списку: 47

«НПК Галичина» є одним з найстаршим нафтопереробним підприємством України, зважаючи на свої здобутки в цій сфері посів 82 місце в рейтингу.

Галузь: нафтогаз

Виторг 3 851 млн.грн

Прибуток: -68 млн.грн

Про компанію: публічне акціонерне товариство «Нафтопереробний комплекс-Галичина» (колишня назва — Дрогобицький нафтопереробний завод) — найстарше нафтопереробне підприємство України, збудоване 1863 р. Підприємство знаходиться в м. Дрогобич.

Місце в списку: 82

Німецька компанія АПК Preifer&Langen вийшла на ринок України в 2006 році й є одним з найбільшим підприємством не тільки в нашій країні, а й у Європі.

Галузь: харчпром

Виторг: 1, 329 млн грн

Прибуток: 3,25 млн грн.

Про компанію: німецька компанія, яка є великим європейським виробником цукру. В 2013 році. Pfeifer & Langen вийшла на ринок України в 2006 р., створивши спільне підприємство (СП) «Західна цукрова група» для дистрибуції цукру своїх торгових марок, виробленого в Польщі і Німеччині. Штаб-квартира компанії знаходиться у Львові.

Місце в списку – 158

Компанія «Оліяр» розпочала свою «діяльність» ще на львівському ринку, а зараз це одне з найбільших підприємств-експортерів олії.

Галузь: харчпром

Виторг: 1208 млн грн.

Прибуток: 6,26 млн грн

Про компанію: засновник «Оліяра» Іван Залізний. В 1990-х роках він продавав її на львівському ринку, а сьогодні компанія входить в трійку найбільших експортерів олії. Компанія знаходиться в Пустомитівському районі, с. Ставчани

Місце в списку: 189

Перші п’ять позицій в рейтингу Forbes посіли компанії з Донецька, Дніпропетровська та Києва. Перше місце зайняла донецька металургійна компанія Metinvest з прибутком в 7 млрд грн., друге місце – дніпропетровське публічне акціонерне товариство ЮГОК. Третю позицію посів ПриватБанк (Дніпропетровська обл.), а четверте і п’яте місце – оператори зв’язку Київстар (Київ) та МТС Україна (Vodafone), який знаходиться в Києві.

За інформацією: forbes

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
24 Листопада, 2015 00:27
Твоє місто Eva, дякуємо за Ваш коментар. Інформацію вже виправили.
24 Листопада, 2015 00:08
Eva Іван Залізний 2 роки як помер, нажаль. А у статті він все продає олію і будує завод. Перед тим як писати статтю треба хоча б оперувати достовірною інформацією!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!