П’ять національних рекордів, встановлених у Львові

3906 0
У Книзі рекордів України, яку оновили у травні цього року, є чимало рекордів, встановлених у Львові. Найбільших пряниковий будинок, найвищий вітраж, найшвидший спуск на гірських лижах – далеко не весь перелік досягнень міських майстрів.
фото: uzvar.info, lviv.tv, lvivpost.net

фото: uzvar.info, lviv.tv, lvivpost.net

Найбільший пряниковий будинок

Цього року львівські умільці створили найбільшу смакоту України, про яку ми вже писали. Казкове життя у ньому, підозрюємо, тривало би недовго.

На площі Ринок львівська майстерня пряників «Юрашки» звела будинок площею 9,6 кв. м, дах та стіни якого зроблені з цеглинок-пряників. Його внесли до національного реєстру рекордів України в категорії «Кулінарне мистецтво». Для рекордного будинку знадобилося 500 кг тіста, з нього спекли 2 355 цеглинок-пряників. Також використали 250 кг борошна, 50 кг масла, 50 кг меду та 500 яєць.

Подвійне сальто з піруетом

Рекорд встановили дві юні акробатки з Дрогобича Олександра Табачинська та Юлія Пилип’як. Спортсменки виконали номер, який до цього ніхто у світі не демонстрував. Акробатки показали сальто в прямому положенні з поворотом на 720 градусів.

Відео: Львівський портал

Максимальна швидкість на гірських лижах

Цей рекорд встановив Ігор Лапіков – Президент Асоціації професійних гірськолижних інструкторів України. Чоловік проїхав на лижах зі швидкістю 170,53 км/год.

Читайте також: Я з дитинства захоплювався цирком. Історія львівського педіатра, що тягає потяги зубами

Найвищий вітраж

Найвищий вітраж в Україні – також у Львові, в житловому будинку на вулиці Герцена, 6.

Починається він на першому поверсі, а закінчується на четвертому. Має висоту 11 метрів і містить зображення карпатського гірського пейзажу. Вітраж створили в 1910-1911 роках за проектом архітектора Яна Баденського.

Найбільша кількість проведених футбольних матчів

Стадіон «Арена Львів» внесли до Національного реєстру рекордів за показником «Найбільша кількість проведених матчів на стадіоні впродовж 31 дня». До уваги брали кількість матчів, проведених за період з 01.04.16. по 01.05.16. За цей час на львівській арені було зіграли 8 офіційних матчів з футболу та провели 5 передматчевих тренувань. Відзнаку про побиття рекорду отримав директор ДП «Арена Львів» Денис Ігорович Ринський.

Джерело: lvivpost.net, portal.lviv.ua, zaxid.net, arenalviv.com.ua, apsi.com.ua

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!