Політична реклама

П'ять найбільших прощ цього літа

3338 0
Проща – це не лише молитовна процесія віруючих до місця паломництва, це релігійна подорож та духовний відпочинок. Прочанський рух надзвичайно розвинений у світі. Так в Польщі щороку на прощі вирушає близько 7 млн поляків (17 % всього населення), а в Західній Європі у щорічних прощах бере участь близько 35 млн осіб. Львів'ян теж закликають долучатись до духовного відпочинку, тож Tvoemisto.tv пропонує огляд п'яти найбільших прощ цього літа.
Фото: paraskeva.org.ua

Фото: paraskeva.org.ua

1. 24-25 червня відбудеться відпуст і піша проща до одного з найдавніших монастирів Галичини – Лаврівського – з мощами святого Онуфрія. Проща приурочена до Дня вшанування пам’яті Преподобного Онуфрія Великого. Вона розпочнеться о 7:00 24 червня з літургії у Самбірському храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Через півдоби прочани прибудуть до Лаврова, де у монастирському храмі св. Онуфрія відбудеться свята літургія, вечірня з литією та інші моління. Лаврівський монастир святого Онуфрія, що на Старосамбірщині, належить до тих небагатьох, які діють на території України від княжих часів донині – Києво-Печерська лавра, а ще Зимненський і Жидиченський монастирі на Волині. Деталі.

2. 26 червня. Всеукраїнська проща до cвятої Страдецької гори (Яворівський район Львівської області). У програмі прощі – зустріч прочан в селі Ямельня на місці мученицької смерті блаженних о. Миколи Конрадаі та дяка Володимира Прийми, молебень до блаженних, піша хода до площі біля Страдецької гори, літургія (за участі владики Ігоря, архиєпископа і митрополита Львівського), присяга "Відречення від алкоголю", молитва на освячення речей, похід до церкви та молитва до блаженних, хресна дорога. Деталі.

3. Два дні у липні – 19-20 – триватимуть Всеукраїнська та Молодіжна прощі до Зарваниці. Вони відбудуться під символікою 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля. Очікувано, що ці прощі очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Зарваниця – найбільш значимий відпустовий Марійський центр УГКЦ. Село Зарваниця розташовано на території Теребовлянського району на Тернопільщині. Деталі.

4. 31 липня – 2 серпня парафія Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ у місті Мелітополі Запорізької області запрошує на Молодіжну прощу "Мелітополь – Снігурівка". Проща відбудеться за оздоровлення української молоді від алкогольної та наркотичної залежності та за оздоровлення зміцнення українських сімей. Загальна протяжнысть маршруту 87 км, з них 44 км – пішим ходом. Деталі.

5. Молодіжна проща до Тезе з 6 по 20 червня. Місця відвідин:  Львів – Краків/Величка (Польща) – Берлін (Німеччина) – Париж (2 дні) – Діжон – ТЕЗЕ (7 днів, Франція) – Ніцца – Монако – Відень (Австрія) – Львів. Учасниками паломництва можуть бути люди у віці від 17 до 30 років. Тезе – французьке селище, у якому було започатковано екуменічну спільноту. Започаткував рух у 1940 році брат Роже, який, об'єднавши навколо себе однодумців, згодом створив спільноту, метою якої стало життя згідно з Євангелієм і поширення його серед людей. Деталі.

ТЕГИ: проща

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!