Низка сервісів запустила безкоштовні онлайн-консультації лікарів для українців

1583 0
Йдеться про українські та іноземні застосунки, у яких можна віддалено отримати медичну допомогу.

З початком збройної агресії росії багато людей залишились без можливості потрапити до лікаря та отримати консультацію наживо. Для тих, хто опинився в такій ситуації, Мінцифра опублікувала перелік з п'яти сервісів, де кваліфіковані фахівці можуть допомогти онлайн. 

Helsi. Український медичний сервіс, який існує у форматі веб-сайту та мобільного додатку. У Helsi консультують лікарі, чию кваліфікацію підтвердили в Міністерстві охорони здоров’я. Щоб отримати онлайн-консультацію, не потрібна декларація з сімейним лікарем та направлення. Достатньо обрати потрібного спеціаліста, день та час консультації. 

Doctor Online — Health Assistant. Ще один український сервіс для онлайн-консультування. Тут можна отримати консультацію сімейного лікаря та педіатра, замовити ліки онлайн та розшифрувати результати аналізів за допомогою спеціаліста. Сервіс працює через мобільний додаток, в якому доступні всі послуги.

Читайте також: Як змінилася робота лікарень Львова та області під час війни

Viveo Cares Foundation. Міжнародний медичний проєкт, який створили в Естонії та використовують по всьому світі. Для українців, які постраждали від війни, тут надають безкоштовні консультації з лікарями 24/7. Щоб скористатися послугою, потрібно завантажити застосунок.  

Likar.support. Український онлайн-сервіс, де можна отримати медичні консультації від лікарів-волонтерів. Допоможе, коли потрібна термінова медична порада, а доступу до лікарні немає.​​​​​​ Щоб отримати консультацію, потрібно обрати вільного лікаря та забронювати час зустрічі разом з координатором сервісу в Телеграмі. Тут консультують як вузькі спеціалісти, так і лікарі загального профілю. 

Читайте також: Водійські права будуть відновлювати без медичної довідки

teplo.app. Швидка психологічна допомога онлайн. За допомогою застосунку тут допоможуть обрати кваліфікованого фахівця, з яким можна консультуватись у чаті. Всі запити українців, пов’язані з війною, обслуговують безкоштовно. Також на сервісі є допоміжні статті. 

Нагадаємо, що у Львові психологи готові безкоштовно надавати підтримку усім потребуючим. За психологічною підтримкою зможуть звернутися як мешканці нашої громади, так і люди, які у випадку загострення ситуації на кордонах України та повномасштабної російської агресії, вимушено приїдуть до Львова з інших регіонів країни.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!