П'ять тез для мотивації від Павла Шеремети

3598 0
Екс-міністр економіки Павло Шеремета завітав до Вінниці та виступив з лекцією у межах «Марафону можливостей для бізнесу».
Фото: Ольга Мірошниченко

Фото: Ольга Мірошниченко

 Екс-міністр економіки Павло Шеремета завітав до Вінниці та виступив з лекцією у межах «Марафону можливостей для бізнесу». Вінницьке медіа «Вежа» занотувало найцікавіші тези з його виступу.

Продуктивності країни найкраще сприяють дві речі: освіта та інвестиції. Китай інвестує 45% ВПП, при середньосвітовій нормі в 26%. Україна інвестує в інфраструктуру 16-17% – з такими показниками важко рости. При цьому слід розуміти, що економіка Китаю – це 11 трільйонів доларів, а України – 105 мільярдів.

Ми не доінвестовуємо в інфраструктуру, нам треба зрозуміти – що заважає нам інвестувати, де ми відчуваємо «точки болю» в цьому процесі.

Читайте також: Не освітлюйте дорогу до туалету айфоном або чому варто конкурувати зі світом

Компанія, місто, країна не впроваджують змін не тому, що вони не зробили хороший SWOT-аналіз для себе. А тому, що їм страшно. Нам страшно сказати, що ми хочемо стати містом-мільйонником, що ми хочемо стати Гонконгом. Але сказати, що місто хоче стати city for business і зробити відповідну мобільну аплікацію – не страшно. Розбийте стратегію на дрібні кроки і ви почнете рухатися.

Любіть свою конкуренцію. Нікому не подобається конкуренція, але подивіться, що вона робить! Якщо ви найкращий у регіоні – дивіться на п’ять наступних областей. Виберіть собі там відповідну компанію і конкуруйте з нею, щоб потім дивитися на Європу.

Британці порахували: прорив здійснюють ті компанії, які використовують прості управлінські інструменти. Управління проектами, відстежування результатів, фідбек про результати своїм працівникам. Подивіться тепер на Apple – вони оновлюються кожен рік, тому що вони розуміють, що таке конкуренція

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!