П'ять вимог до власників нових біометричних паспортів. Перелік

30643 0
Скасування візового режиму з ЄС полегшило громадянам України можливість подорожувати до Європи. Однак важливо не забувати про головні вимоги, що їх висувають країни-члени ЄС до осіб, які в'їжджають на їхню територію, аби омріяна подорож не закінчилася вже у пункті пропуску.
Фото: Державна прикордонна служба

Фото: Державна прикордонна служба

Помічник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби Володимир Шеремет розповів Tvoemisto.tv, про які саме вимоги до власників біометричних паспортів йдеться.

1.      Основна вимога – це дійсний закордонний паспорт.

2.       Підтвердження мети поїздки. До цього пункту входять такі моменти, як заброньований готель, запрошення та зворотні квитки.  

3.       Фінансове  забезпечення поїздки – документи про наявність достатньої суми коштів на рахунку або ж підтвердження того, що ваше перебування забезпечує приймаюча сторона.

4.        Відсутність громадянина у європейській базі осіб, яким заборонено в’їзд до ЄС.

5.       П’ятий пункт полягає в тому, що в’їзд до ЄС можуть заборонити особі, яка становить небезпеку для країни, в яку вона прямує чи через які вона проїжджає.

Крім того, громадяни України мають пам’ятати про дотримання терміну перебування – не більше 90 діб на півроку, нагадав Володимир Шеремет. Якщо громадянин раніше користувався паспортом з візою, а тепер має новий біометричний паспорт, то його попередні поїздки будуть додаватися до нових.

Читайте також: Усе, що треба знати про перетин кордону після прийняття безвізу. Інструкція 

«Саме перевищення терміну перебування стало причиною однієї з перших відмов громадянину України» – підкреслив Володимир Шеремет.

Він також додав, що варто не забувати про спеціальні дитячі крісла, якщо ви подорожуєте з малолітніми дітьми. Також потрібна віза для тих, хто планує вчитися чи працювати в країнах Євросоюзу.

Читайте також: Перший «безвізовий потяг» викликав аншлаг у Львові

В.Шеремет розповів, що зміни у порядку перетину кордону не призвели до виникнення проблем. За його словами, пасажиропотік очікувано збільшився в ніч на понеділок, оскільки розпочався робочий тиждень.

Помічник начальника Західного регіонального управління ДПС України наголосив, що згідно з прогнозами, влітку пасажиропотік до країн ЄС збільшиться на 30% з огляду на сезон відпусток. А з осені ця цифра зменшиться на 10%.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!