П’ятеро студентів із порушенням зору влаштувалися в найбільшій ІТ компанії Львова

2569 0
Зараз вони професійно перевіряють web-продукти на доступність для людей із порушеннями зору.
Фото: SoftServe

Фото: SoftServe

Упродовж двох місяців п’ятеро незрячих студентів вивчали тестування, аби професійно перевіряти web-продукти на доступність для людей із порушеннями зору, а з липня всі працюють в компанії у SoftServe. Про це Тvoemisto.tv повідомила PR manager компанії SoftServe Марія Кучеренко.

Читайте також: Як починалось ІТ у Львові. Історичні фото

Accessibility Testing – один з видів тестування, який має на меті переконатися у тому, що web-продукт зручний для людей із різними видами порушень: зору, слуху, ментальності, опорно-рухової системи тощо. Оскільки звичайні кінцеві користувачі не можуть дати остаточних висновків про доступність, бо часто не знають, на що потрібно звертати увагу, то у SoftServe вирішили навчити це робити людей із порушеннями зору і залучити до роботи. Власне ці п’ятеро студентів групи Accessibility Testing в IT Academy навчалися саме тестуванню продуктів на придатність для людей із зоровими порушеннями.

«Дана ініціатива у SoftServe виникла ще минулого року. У компанії є попит на застосування web-продукту, який буде зручний для людей із різними видами порушень. Водночас, є IT Academy, де цьому можна навчитися, тому звернулися до Українського товариства сліпих із закликом навчити охочих Accessibility Testing на нашому майданчику академії», – каже Марія Кучеренко.

За її словами, на заклик відгукнулися більше 20 учасників, хоча на саму програму прийшли лише п’ятеро.

Читайте також: Авто без водія, дрони і розумні будинки. Що винаходять львівські ІТ-спеціалісти

«У нас були вимоги до рівня володіння англійською мовою, а також саме навчання мало проходити лише в приміщенні нашої IT Academy. Тому, на жаль, не всі це могли зробити», – каже Марія Кучеренко.

Курси тривалістю трохи більше двох місяців для цих студентів були безкоштовні. Із липня вони офіційно працюють у SoftServe та залучені до кількох проєктів. Вони, як і всі співробітники SoftServe, працюють віддалено.

Ольга Шведа

Фото надане SoftServe

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!