П’яту хвилю мобілізації продовжили на кілька днів

3329 0
Учора, 8 червня, мала закінчитися п'ята хвиля мобілізації. Однак Міністерство оборони продовжило її до 18 червня.
фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

фото: bug.org.ua, expres.ua, www.0352.ua

Про це повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Для Львівщини цей набір до війська став одним із найскладніших. Наразі план із мобілізації виконали трохи більше, як наполовину. П’ята хвиля мобілізації на Львівщині також характеризується різким зменшенням добровольців. Власне бажання служити у війську виявило менше половини чоловіків у порівнянні із попередньою хвилею. Окрім того, лише третина чоловіків, яким виписали повістки, добровільно з'явилися у військкомати. Відтак, в останні дні цієї мобілізаційної хвилі військові обіцяють вручати повістки активніше.

Читайте також: Президент підписав закон про режим воєнного стану. 5 фактів

«Все, що дозволено законом, не заборонено. Тобто якщо людину зупиняють на дорозі і пропонують під'їхати у військкомат, то я вважаю, що тут нема ніякого криміналу. Якщо прийшли повістки додому, а вдома людини нема, то представник військового комісаріату приходить на роботу і там вручає повістку. Це також нормально. Тобто ми будемо використовувати усі законні методи, які маємо», – пояснює Олександр Поронюк. 

Джерело: Канал 24


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!