Питання дня. Чому після Covid-19 часто виникає головний біль і як його позбутись

7143 0
Якщо біль тривалий і не проходить, варто відразу звернутися до лікаря.
Фото: unian.ua

Фото: unian.ua

Такий симптом, як головний біль, спостерігається майже у всіх, хто хворіє на коронавірусну інфекцію. Часто він не полишає й довго після перенесеної хвороби. Причин може бути кілька, але, якщо біль тривалий і не проходить, варто звернутися до лікаря. Про це у коментарі для Тvoemisto.tv повідомила пульмонологиня 5-ї міської лікарні Олена Кулітка.

За її словами, головний біль може бути пов’язаний із інтоксикацією організму, яке спричиняє Covid-19. Також причиною можуть бути спазми судин головного мозку. Тоді звернути увагу слід на тиск і сатурацію. Якщо тиск – нормальний, достатньо прийняти анальгін, ібупрофен, спазмалгон чи будь-який інший протизапальний або протибольовий препарат. За низької сатурації (нижче 93) шукати причину.

Читайте також: «Не робіть так ніколи». Пульмонолог про розвиток пневмоній

«Головний біль у пацієнтів, які хворі на коронавірус, майже завжди присутній. Дуже часто він спостерігається й у тих, хто вже перехворів. Пацієнти розповідають, що вже давно одужали, не мають жодних симптомів хвороби, але головний біль не відступає. У такому випадку треба шукати причини і шляхи для їх вирішення», – каже Олена Кулітка.

За постійного головного болю лікарка радить не зволікати та звертатися до лікаря. Насамперед, це має бути сімейний лікар, що має оглянути пацієнта, виміряти тиск, перевірити, чи не має обструкції в бронхах, що також може сприяти зниженню сатурації і гіпоксії. За потреби сімейний скерує до вузького спеціаліста, наприклад, пульмонолога.

При тому самолікуванням за тривалого і постійного головного болю займатися не можна.

Читайте також: Питання дня. Чи експрес-тестування є підставою для діагнозу Сovid-19

Нагадаємо, що про те, якою є ситуація із захворюваністю на Covid-19 у Львові, кого домінуючий штам коронавірусу «Омікрон» найчастіше кладе на лікарняне ліжко та коли очікувати піку і кінця захворюваності, читайте у матеріалі.
 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!