Питання дня: кому можна заїжджати на площу Ринок на авто

3940 2
Аби заїхати на пішохідну частину міста на автомобілі, необхідно подати заявку та отримати дозвіл від міської ради.
Фото: uFly production

Фото: uFly production

Цими вихідними львівський ІТ-бізнесмен Михайло Лазор подарував своїй дівчині на площі Ринок спортивний автомобіль Ford Mustang. Перед цим у центрі міста також влаштували флешмоб. Цей випадок набув значного розголосу серед мещканців міста, тож Tvoemisto.tv вирішило розібратися, кому і за яких умов можна заїжджати в пішохідну зону Львова.

Фото Павло Паламарчук / Zaxid.net

У першу чергу, заїжджати у центральну пішохідну зону Львова дозволено її мешканцям. Для цього вони повинні мати спеціальні перепустки, кольористику яких нещодавно змінили через зловживання. Крім цього, доступ до пішохідної зони є у спецтранспорту — наприклад, швидкої допомоги, поліції чи пожежних машин.

Автомобілі сфери обслуговування також можуть заїжджати в центральну пішохідну зону з 6:00 о 11:00 за перепустками, які коштують 465 грн на місяць. Для мешканців та спецтранспорту перепустки безкоштовні. 

Читайте також: Питання дня: Чи буде у Шевченківському гаю ресторан

Втім, як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv керівник управління безпеки ЛМР Юрій Діль, заїхати у центральну частину міста та влаштувати там певні заходи може будь-хто, якщо отримає дозвіл від управління безпеки міста та управління культури. 

«Ми підтримуємо такі речі. До прикладу, згаданий захід тривав 20 хвилин. Раніше з нами погоджували заручини відомої співачки на верхівці Ратуші, одруження пари перед входом у міську раду. Часто звертаються молодята, які хочуть повінчатися у Домініканському соборі. У такому разі до храму можуть під’їхати 1-2 машини, допоки триває розпис», — розповів Юрій Діль.

Отримати дозвіл можна, звернувшись у кабінет охорони та подавши відповідну заявку. Такі дозволи видають безкоштовно, однак тривалість перебування авто в пішохідній зоні не має перевищувати 45 хв. Відмовити у дозволі на заїзд у пішохідну зону або на приватний культурний захід у центрі міста можуть тільки у випадку, якщо місто вже запланувало на цей день та час інше міське свято.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
15 Серпня, 2018 10:38
ПанзіЛьвова п. Юрію Діль пройдіться Площею Ринок та прилеглими вулицями і подивіться на що ви перетворили центр - на одну велику суцільну парковку. Крім депутатських джипів-блях, все запарковано, і то часто абияк кинуті машини, паркуються і на місцях для інвалідів, і різний хлам в тому центрі стоїть. Жодного контролю, жодної відповідальності, і лише голослівні заяви. Ви підтримуєте такі речі?
14 Серпня, 2018 16:08
Софія Чому не вказуєте, що фото авто взяте з [***] ([***]s://[***]/lvivskiy_it_biznesmen_podaruvav_svoyiy_kohaniy_ford_mustang_na_ploshhi_rinok_foto_dnya_n1463346) ?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!