Питання дня. Що робити, якщо ви застрягли у ліфті

8593 0
Більшість ліфтів у Львові вичерпали свій 25-річний ресурс.
Фонове зображення: hromadskeradio.org

Фонове зображення: hromadskeradio.org

Майже кожен мешканець Львова хоча б раз опинявся у ліфті, коли той раптово зупинявся, або ламався. Tvoemisto.tv  з’ясувало, що робити у таких ситуаціях, аби уникнути паніки та небезпечних ситуацій.

Привила безпечного користування ліфтами:

  1. Першими у ліфт заходять дорослі;
  2. Виходять із ліфту спершу діти;
  3. Самостійно користуватись ліфтами дітям заборонено;
  4. Курити у ліфтах також заборонено.

Що робити, якщо раптово зупинився ліфт:

  1. Не панікуйте та не намагайтесь власноруч відчинити двері ліфта;
  2. Знайдіть на панелі кнопок ліфта кнопку виклику диспетчера та зв’яжіться з ним. Передайте диспетчеру всю необхідну інформацію про ваше місцеперебування. Такою кнопкою обладнані всі ліфти у місті. Якщо кнопка не працює, зателефонуйте на номер Гарячої лінії Львова - 15-80, або на номери аварійної служби - +38 (067) 310-98-55, +38 (032) 297-51-11, +38 (032) 297-50-97, +38 (067) 310-98-20;
  3. Зазвичай у кабінках ліфтів наклеєна інформація про компанію, яка обслуговує ліфт, а також зазначений їхній контактний номер – повідомте їх про несправність ліфта.  

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv виконувач обов’язків начальника «Львівсвітло» Михайло Трач, у Львові є два місця, звідки вам на допомогу вирушає аварійна служба: на вулиці Володимира Великого та вулиці Миколи Хвильового. Між цими базами розподілені районі, які вони обслуговують. Середній час очікування аварійної бригади – 15-20 хвилини.

Читайте також: Що не можна викидати у каналізацію: пояснює Львівводоканал

Загалом у Львові налічують 2298 ліфти. Більшість із них розташовані у житлових будинках, решта – у медичних, освітніх установах та інших будівлях Львова. ЛКП «Львівсвітло» опікується третиною з них – 1045 ліфтів. Також у Львові є кілька приватних компаній, які обслуговують ліфти у новобудовах та будинках ОСББ.

З усієї кількості ліфтів – 2189 ліфтів (95%) вже відпрацювали свій 25-річний ресурс. Як додав Михайло Трач, серед ліфтів міста є й такі, що мають вік 50-60 років. Їх міняють у першу чергу.

У 2018 році запланували відремонтувати 57 ліфтів за 40 млн грн. Із них – 7 ліфтів у будинках ОСББ, 43 ліфти у закладах охорони здоров’я, 47 ліфтів у всіх районах міста – 3 ліфти у Галицькому районі Львова, 9 у Сихівському, 9 у Залізничному, 14 у Шевченківському, 8 у Франківському та 4 у Личаківському районі. Балансоутримувачем ліфтів є районні адміністрації, а «Львівсвітло» їх лише обслуговує. 

Нагадаємо, торік у Львові затвердили програму модернізації ліфтів у житлових будинках і медичних закладах до 2023 року. На ці роботи буде планують витратити загалом майже 997 мільйонів гривень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!