Питання дня. Як отримати учнівський квиток. Інструкція

15762 0
Із 1 вересня львівські школярі можуть безкоштовно пересуватись міськими маршрутками.

У Львові вже майже рік діє ухвала про безкоштовний проїзд школярів у громадському транспорті міста. Для цього їм достатньо продемонструвати лише учнівський квиток. Tvoemisto.tv дізналось, як виготовити учнівський квиток, якщо його не видають у школі.

Як пояснила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, аби отримати учнівський квиток, батьки повинні придбати спеціальний бланк, який продають у магазинах із канцтоварами. Бланк необхідно заповнити контактними даними учня та вклеїти фото. Крім цього, на бланку має бути зазначено назву документа та номер.

Читайте також: Питання дня: чи можна клеїти рекламу на зупинках

Після цього цей бланк потрібно занести в школу, де директор має зазначити назву навчального закладу, поставити печатку та підпис. Після чого, з учнівським квитком школярі можуть безкоштовно користуватись автобусним громадським транспортом у місті у навчальний період, за винятком літніх канікул. У електротранспорті міста безкоштовний проїзд зберігається упродовж року.

Що дає учнівський квиток

  • Пільговий проїзд у міському громадському транспорті Львова;
  • Підтвердження особи учні, навчального закладу та населеного пункту;
  • Забезпечення захисту від несанкціонованого доступу в навчальний заклад сторонніх осіб;
  • Відвідування муніципальних державних музеїв, театрів, філармоній, кінотеатрів та розважальних центрів.

Зоряна Довганик зазначила, що поки що місто не збирається централізовано видавати школярам учнівські квитки.  

Читайте також: Питання дня: кому можна заїжджати на площу Ринок на авто

Нагадаємо, у квітні цього року Львівська міська рада прийняла ухвалу про безкоштовний проїзд школярів у навчальний період. Кошти за пільгове перевезення учнів львівських шкіл перевізникам відшкодовувати не будуть.

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!