Рада дозволила закривати на карантин цілі міста. Чи закриють Львів

2964 0
На виїзді зі Львова блокпости наразі встановлювати не планують.
Фото: Тарас Грень

Фото: Тарас Грень

Верховна Рада дозволила під час епідемії коронавірусу обмежувати доступ до адміністративно-територіальних одиниць контрольно-пропускними пунктами з військовими. Відповідний зміни до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» внесли депутати.

Читайте також: Як працюватимуть блокпости на в'їзді на Львівщину. Деталі

«Створювати на в'їздах, виїздах на території карантину та окремих адміністративно-територіальних одиниць, що знаходяться на території карантину, контрольно-пропускні пункти, залучати в установленому порядку для роботи в цих пунктах військовослужбовців, працівників, матеріально-технічні та транспортні засоби підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, частин та підрозділів центральних органів виконавчої влади, що реалізують державну політику у сферах оборони і військового будівництва, охорони громадського порядку», – йдеться в пояснювальній записці до закону.

Як розповіла Tvoemisto.tv керівниця львівського оперативного штабу, заступниця міського голови Галина Слічна, у Львові наразі не планують встановлювати блок-пости та вводити нові обмеження.

«Це питання розглядалося на обласній комісії – з приводу кордонів із Львівською областю і були вжиті певні заходи. Ми на території міста не розглядали такого питання, щоб погодити якісь певні обмеження. І наразі не плануємо. Все залежатиме від показників захворюваності, від самих людей. Якщо більшість мешканців будуть вдома – не буде таких ризиків інфікування і не буде відповідно потреби у додаткових заходах», – прокоментувала Галина Слічна.

Щодо визначення обсерватора на території міста, то заступниця міського голови уточнила, що область все ще розглядає варіант Немирівського протитуберкульозного санаторію, який був визначений як місце обсервації на початках.

«Це рішення приймають на рівні області, готують, як було визначено на початках, Немирівський протитуберкульозний санаторій як місце обсервації. Якщо хтось перетинатиме кордон у наступні дні, я так розумію їм проводитимуть термометрію, огляд, експрес-тестування і пропонуватимуть обсервацію. Якщо людина буде з температурою, то, як на мене, людина має йти обов’язково на обсервацію», – зазначила Галина Слічна.

Читайте також: Самоізоляція, обсервація та спеціалізовані шпиталі. Що потрібно знати про закон зі захисту населення від COVID-19

Додамо, що на в’їзді та виїзді з Львівської області облаштували 13 блок-постів, на яких чергують медики та правоохоронці.

Нагадаємо, уряд посилив карантинні обмеження для українців, зокрема з 6 квітня у громадських місцях заборонено перебувати без маски, з собою необхідно носити документи, що посвідчують особу, а ходити по вулиці можна не більше, ніж удвох, за винятком супроводження дітей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!