Рада ліквідувала комісію з питань моралі. 5 фактів

3718 0
Сьогодні, 10 лютого, депутати Верховної Ради підтримали запуск механізму ліквідації Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

1. За прийняття закону про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду) проголосували 245 депутатів.

2. Народний депутат Ольга Червакова є автором закону, яким пропонується ліквідувати Нацкомісію з питань моралі. На її переконання, ліквідація комісії дозволить зекономити суттєві кошти. За останні 5 років на функціонування комісії витрачено 30 мільйонів гривень (тобто 6 мільйонів гривень на рік).

Читайте також: 5 фактів про скасування недоторканності депутатам і суддям

3. Ліквідація Нацкомісії з питань моралі є одним із пунктів коаліційної угоди. Це призведе до економії коштів держбюджету в сумі близько 4-5 мільйонів гривень щороку.

4. Донині експертна комісія мала такі повноваження: проводити перевірку діяльності засобів масової інформації, юридичних осіб усіх форм власності, що займаються організацією видовищних заходів та діяльністю з обігу продукції сексуального чи еротичного характеру (або з елементами насильства і жорстокості); аналізувати процеси і тенденції, що відбуваються у сфері захисту суспільної моралі; контролювати дотримання законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

Читайте також: 3 факти про заборону російських серіалів

5. На сайті Комісії, який поки що функціонує, пише: «Діяльність Комісії спрямована на піднесення культури та духовності українського народу,  усіх національностей, що проживають на Україні, утвердження здорового способу життя та належного стану моральності в суспільстві, виховання майбутніх поколінь українців на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадський обов’язок, совість, справедливість, на засадах народних традицій, українських звичаїв, етичних норм і правил поведінки, що склалася у суспільстві».

За матеріалами: Українська правда, сайт Комісії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!